Hyllyn piilokiinnitys

Ammattilainen näyttää nyt, miten hyllyn voi kiinnittää seinään näkymättömästi ja silti niin, että se pysyy varmasti paikallaan. Tälle hyllylle pannaan valokuvia, ja siihen tarkoitukseen sopii porraskaidepuu oikein mainiosti.

Video

Kaiteen pohjan leveys on 45 mm.Sahaa kaidepuusta toivotun hyllyn pituinen pätkä. Tässä tarvitaan metrin mittaista hyllyä. Tee merkit kiinnnitysreikiä varten. Jos hylly on metrin mittainen, riittää kaksi reikää, mutta jos se on pidempi, tarvitset kolme. Kaksi reikää porataan 10 cm:n päähän reunoista. Mahdollinen kolmas reikä tulee keskelle.Poraa reiät kaidepuun keskelle.

Ripustukseen tarvitset kolme kannatonta karmiruuvia, joiden pituus on 15 cm. Mittaa halkaisija, joka on tässä 8 mm.Tarvitaan siis 8 mm:n puupora, jotta ruuvit sopivat täsmällisesti reikiin. Poraa kahden kolmasosan syvyyteen. Se sopii sattumalta poranterän pituuteen.

Jos sinulla ei ole sopivan pituista terää, merkitse terään teipillä, miten syvään on tarkoitus porata. Muista, että reiän tulee olla kaksi kolmasosaa hyllyn syvyydestä – ja ruuvien pitää tietenkin olla sopivan pituisia sekä riittävän pitkiä, jotta kiinnitys varmasti pitää.

Kestävyyteen vaikuttaa myös seinän materiaali, mutta joka tapauksessa ruuvin on mentävä 8-10 cm seinän sisään. Tämä 100 mm:n levyinen hylly kiinnitetään niin, että ruuvi menee 10 cm seinän sisään. Merkitse hyllyn sijaintipaikka. Tarkista vielä vatupassin avulla, että merkinnät ovat samalla tasolla ja hylly tulee suoraan.

Merkitse myös porattavien reikien paikat.Karmiruuvit ovat 8 m paksuja, mutta seinään porataan reikä 6-6,5 mm:n terällä. Karmiruuvit kiinnitteään suoraan tiiliseinään ja betoniin, eikä proppuja tarvita lainkaan. Porauspöly kannattaa jo tässä vaiheessa imeä pölynimuriin.

LUE LISÄÄ: Karmiruuvit - Opi kaikki karmiruuveista 5 minuutissa!

Seinä on valitettavasti hiukan huokoinen niistä kohdista, joihin reiät on määrä porata. Siiä voisi auttaa tiivistysrengaskin, mutta tässä päätettiin siirtää hyllyä pari senttiä, jolloin reiän kohdalla on tiili. Karmiruuvit ruuvataan paikalleen niin pitkälle, että sopivat hyllyssä oleviin reikiin. Kaksi ruuvia riittää, koska hylly on melko lyhyt. Keskelle ei siis tarvita ruuvia. Nyt hyllyn voi työntää paikalleen. Ja perhekuvat pääsevät kauniisti esille.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Sisustus