Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Tee pimeästä huoneesta valoisan tyylikäs

Kellarin portaikko näytti aiemmin pimeältä ja tunkkaiselta puisten askelmien ja tummien värien takia.

Huoneesta voi tehdä valoisamman kahdella tavalla: huoneeseen voi lisätä valoa tai huoneessa olevan valon voi käyttää hyödyksi aiempaa paremmin. Voimakkaammilla valoilla on vain rajallinen vaikutus. Jos huone on täynnä tummia värejä ja himmeitä pintoja, valo vaikuttaa vain paikallisesti. Jos valon pitää levitä koko huoneeseen, tarvitaan muita keinoja.

Valitse vaaleat pinnat

Vaaleat pinnat levittävät valon laajalle. Myös kiiltävä maali heijastaa valoa tehokkaasti, sillä kiiltävä pinta toimii peilin tavoin.

Lue lisää: Onko kodissasi hyvä valo?

Kiiltävällä maalilla on myös haittapuolensa, sillä se paljastaa kaikki alustan epätasaisuudet. Sen vuoksi väriä ja etenkin maalin kiiltoastetta kannattaa harkita tarkasti ennen remontin aloittamista.

Mitä himmeämpi pinta on, sitä vähemmän ja epäsuoremmin se heijastaa huoneessa olevaa. Sen sijaan himmeä maalipinta näyttää luonnostaan tasaiselta ja yhtenäiseltä.

Lataa juttu ja tee huoneesta mukavan valoisa

Näissä tee se itse -ohjeissa kerrotaan, miten teet pimeästä portaikosta valoisan ja mukavan kulkutien kellariin.

Työ on suurimmaksi osaksi helppoa. Rappaaminen voi tuntua vaikealta, mutta nykyaikaisia laasteja on helppo käyttää. Opit nopeasti tekemään laastilla hyvän näköistä jälkeä.

Työn iloa!