Viinikellari perunalaarien tilalle

Onko talossasi vanha perunakellari, jolla ei ole käyttöä? Voit tehdä siitä upean viinikellarin!

Vaikeusaste
Vie aikaa
Viikko
Hinta
Noin 600 euroa
Viinikellari

Vanha kylmäkellari ei näytä kovin kutsuvalta tai käytännölliseltä. Der er plads til 200 flasker vin i det restaurerede viktualierum.

Johdanto

Vanha perunakellari voi tuntua käyttökelvottomalta, mutta siitä on helppo tehdä tyylilkäs ja käytännöllinen tila.

Tästä perunakellarista on tehty upea viinikellari, jossa on korkeista tehty lattia.

Opastamme sinua vaihe vaiheelta kuvilla ja selventävillä teksteillä.

Saat myös materiaalilistan, jotta näet, mitä rakentamiseen tarvitaan.

Lehtiversio

Ohjeet

01
Tee näin 8 Vaihe

Tämä kylmäkellari on vain noin kahden neliön kokoinen, ja sen korkeus on 150 senttiä. Tila ei sovi kovin moneen käyttöön, mutta siitä voi saada erinomaisen viinikellarin. Siihen kellarin koko ja tasainen lämpötila ovat juuri sopivat.

Tila pitää korjata perusteellisesti, ennen kuin sinne voi kantaa pulloja. Seinät rapataan, lattia valetaan uusiksi, katto eristetään, siihen asennetaan laudat ja kellariin tehdään uudet portaat. Tikapuut voi irrottaa ja nostaa syrjään, mutta niillä voi myös istua.

Lattia on erikoinen - siihen valetaan syvennys, johon tehdään pinta viinipullonkorkeista. Hyllyt ostettiin valmiina, mutta viinipulloille tehtiin itse uudet telineet.

Vanhat kylmäkellarit ovat usein hieman kosteita, ja rappaus lohkeilee irti seinistä. Jos rappaus on pahasti kulunut, se pitää irrottaa kokonaan ja korvata uudella. Kosteisiin seiniin kannattaa käyttää kalkkilaastia, sillä se on diffuusioavointa ja antaa seinän ”hengittää”.

Tämän kellarin lattia on vino, ja se tasoitetaan itsetasoittuvalla tasoitteella. Sen jälkeen pinta tasoitetaan toiseen kertaan keskellä lattiaa olevan muotin ympäriltä. Siihen tulee syvennys, joka täytetään viinipullonkorkeilla. Niiden päälle asennetaan lasilevy.

1

Irrota vanha laasti seinistä. Irtolaasti poistetaan, jotta alustasta saadaan kiinteä. Seinät rapataan uudestaan kalkkilaastilla, joka on diffuusioavointa ja antaa seinän hengittää.

2

Tasoita pinta itsetasoittuvalla lattiatasoitteella. Tasoita aluksi koko lattia ja tee sen jälkeen muotti, jotta saat valettua keskelle syvennyksen. Levitä tasoitetta muotin ympärille.

3

Maalaa lattia epoksimaalilla. Syvennys on kolme senttiä syvä, mikä vastaa puolikasta viinipullonkorkkia ja lasilevyä. Lasi piti jakaa kolmeen osaan, jotta se mahtui kellariin.

4

Leikkaa korkit kahtia terävällä veitsellä. Tähän lattiaan tarvittiin 800 pullonkorkkia. Niiden leikkaaminen on kovaa ja hidasta työtä. Korkit saatiin paikallisesta viinibaarista.

5

Liimaa korkit kiinni lattiaan. Voit tehdä samanlaisen kuvion. Kun korkit on liimattu kiinni, niiden päälle asennetaan lasi, joka tulee samalle tasolle sinisen lattian kanssa.

6

Tee kellariin uudet portaat. Laudat ovat höylättyä mäntyä, ja ne jäivät yli toisesta projektista. Reisilankkuihin on jyrsitty urat askelmia varten. Yksi askelmista on muita leveämpi, ja sen voi vetää esiin.

7

Tee pullotelineet. Sahaa lautoihin kaaret pistosahalla, jotta pullot pysyvät paikoillaan. Öljyä telineet samalla öljyllä kuin portaat, jotta kaikki puupinnat näyttävät samalta. Hyllyt kootaan valmiiksi kellarissa.

8

Maalaa seinät diffuusioavoimella maalilla. Katto on eristetty, ja siihen on asennettu koolauslaudat. Vesiputket piilotetaan koteloon, ja sen jälkeen kellari ja hyllyt ovat valmiina viinipulloja varten.

Materiaalit

  • Kalkkilaastia
  • Itsetasoittuvaa lattiatasoitetta
  • Epoksimaalia
  • Diffuusioavointa silikaattimaalia
  • Lautoja portaille ja laatikoille
  • Liimaa (No More Nails)
  • Viinipullonkorkkeja
  • Viinihyllyjä
  • Pähkinänväristä öljyä
  • 1 lasilevy, 6 mm paksua
  • Kattolautoja

Vie aikaa

Viikon.

Hinta

Noin 600 euroa.

Vaikeusaste

Rakenna lattian aukkoa varten huolellisesti tiivis valumuotti, jotta tasoite ei valu mihin sattuu.

Video

Näin käytät yläjyrsintä

Tällä videolla näytetään, miten säädät ja käytät yläjyrsintä. Yläjyrsimeen voi yhdistää lukemattomia teriä, joilla voi tehdä kaikkea koristeleikkauksista levyliitoksiin ja saranoiden koloihin. Esittelemme erilaiset jyrsinterät ja näytämme, miten niitä käytetään.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …