Ikea-tuunaus: ainutlaatuinen kenkäkaappi

Ikean tusinakalusteista voi tehdä ainutlaatuisen kenkäkaapin. Nämä kehykset on tehty poltetuista laudoista, mutta voit käyttää rakentamiseen myös mustaa MDF-levyä tai höylättyä lautaa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
4 tuntia
Hinta
100 euroa
Upeat kehykset kenkäkaapille

Kenkäkaapin rakentamiseen tarvitaan kuusi Ikean Troneskaappia. Kolmen kaapin paketti maksaa 40 euroa. Kaappien lisäksi rakentamiseen tarvitaan leveitä lautoja.

Johdanto

Kenkäkaapissa on kuusi valkoista Ikean kenkäkaappia tummien lautojen keskellä. Kenkäkaapin rakentaminen on helppoa ja sopii kaikille.

Rakennustarvikkeet:

Kenkäkaapin rakentamiseen tarvitaan kuusi Ikean Trones-kaappia. Kolmen kaapin paketti maksaa 40 euroa. Kaappien lisäksi rakentamiseen tarvitaan leveitä lautoja.

Ohjeet

01
Näin rakennat kaapin 4 Vaihe

1

Sahaa lautojen päät 45 asteen kulmassa, jotta kehysten nurkista tulee siistit. Yhdistä laudat toisiinsa lamelli liuskoilla. Liuskojen kolojen jyrsimiseen tarvitaan lamellijyrsin eli levyliitin. Voit käyttää lautojen yhdistämiseen myös tavallisia kalustetappeja ja porakonetta.

2

Ruuvaa kaikki laatikot kiinni kehyksiin ja seinään. Kaappien yläreunoissa on valmiiksi poratut reiät, ja sivureiät on helppo porata itse. Ruuvaa ylimmät kaapit kiinni asennus-rimaan ja ripusta se seinälle.

3

Sahaa laudat sopivan mittaisiksi ja suorista niiden seinän puoleiset reunat. Lautojen etureunat saavat jäädä epätasaisiksi ja elävän näköisiksi. Voit polttaa lautoihin tumman sävyn rikka-ruohonpolttimella. Hio pinta polttamisen jälkeen ja viimeistele se lakkaamalla.

4

Ripusta hylly seinälle viistosti halkaistun laudan avulla. Halkaise lauta kahtia 45 asteen kulmassa. Käytä saman laudan kahta puolta, jotta puoliskot sopivat varmasti yhteen ja muodostavat 90 asteen kulman. Kiinnitä laudan toinen puoli seinään ja toinen kaapin taustaan. Nosta kaappi lautoineen seinässä olevan laudan varaan. Varmista, että molemmat laudat ovat tarkasti vaakasuorassa, ettei kenkäkaappi näytä vinolta. Kiinnitä laudat ylempien kaappien taakse, jotta laudat eivät jää näkyviin.

Materiaalit

  • Kenkäkaappi (Trones, Ikea)
  • Leveitä lautoja
  • Tappeja tai lamelliliuskoja
  • Ruuveja: 3x20 ja 5x80 mm

Erikoistyökalut

  • Tarvittaessa rikkaruohonpoltin

Vie aikaa

Noin 3-4 tuntia

Hinta

Noin 100 euroa.

Vaikeusaste

Hyvä projekti aloittelijalle. Työ sopii kaikille.

Piirustus

Jos käytät epätasaisia lautoja, varmista, että ne ovat yhtä leveitä liitosten kohdalla. Muuten saumoista ei tule siistejä.

3D-malli

3D-malli

Kenkäkaappi

Ainutlaatuinen kenkäkaappi, jossa on lautareunat.

Avaa 3D-malli

3D-malli

Sahaa laudat jiiriin

Lautojen päät sahataan 45 asteen kulmassa.

Avaa 3D-malli

3D-malli

Seinälle ripustaminen

Takana olevat rimat on sahattu 45 asteen kulmassa, jotta ne sopivat toisiinsa.

Avaa 3D-malli

Video

TEKNIIKAT: Viistot ripustuslistat

Ihanteellinen ripustustapa raskaille esineille

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …