Piilokiinnitteisille hyllyille voi panna vain kevyitä esineitä, ellei kiinnitystä ole upotettu riittävän syvälle seinään.

Piilokiinnitteisille hyllyille voi panna vain kevyitä esineitä, ellei kiinnitystä ole upotettu riittävän syvälle seinään.

Kun pyökkihyllyn ruuvit irtoavat ja hylly putoaa kannattimineen ja kirjoineen seinältä alas, syy ei läheskään aina ole ruuvissa tai pultissa. Paras tapa ripustaa hylly uudestaan, samoilla kirjoilla kuormitettuna, on käyttää isompia hyllynkannattimia.

Mitä pitemmät hyllynkannattimet, sitä paremmin hylly kantaa

Tämä voi kuulostaa omituiselta, sillä miten samat ruuvit ja samat tulpat tarttuvat paremmin samaan seinään vain sen vuoksi, että hyllynkannatin on suurempi? Ei näin käykään. Selityksenä nimittäin on se, että isommat hyllynkannattimet pienentävät sitä seinästä ulospäin kohdistuvaa vetoa, jota samat kirjat samoilla hyllyillä aiheuttavat.

Vipuvääntösääntö selittää asian ja insinöörit voivat laskea pidemmälle, mutta meidän muiden on vain muistettava, että mitä pidemmälle alaspäin hyllynkannatin jatkuu seinässä, sitä enemmän hylly kestää kuormitusta. On tärkeää tietää, kestääkö hylly painavien kirjojen, maljakon vai pienen taulun painon.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja saat ohjeet oikeiden hyllynkannattimien valintaan.

Toimitus suosittelee: Tarkista seinä rakennetunnistimella ennen poraamista!

Seinän sisälle olevien sähköjohtojen ja vesiputkien paikat pitää tietää tarkasti, kun seinälle ripustetaan jotain. Olemme kuulleet monta juttua tee se itse -rakentajista, jotka ovat poranneet sähköjohtoon tai vesiputkeen. Siitä on seurannut vaaratilanteita ja kalliita vesivahinkoja.

Onneksi voit välttää vahingot käyttämällä rakennetunnistinta.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Katso 5 muuta toimintoa: Täältä näet videon kuusitoimisesta rakennetunnistimesta ja sen toiminnoista.