Piilokiinnitteisille hyllyille voi panna vain kevyitä esineitä, ellei kiinnitystä ole upotettu riittävän syvälle seinään.

Piilokiinnitteisille hyllyille voi panna vain kevyitä esineitä, ellei kiinnitystä ole upotettu riittävän syvälle seinään.

Kun pyökkihyllyn ruuvit irtoavat ja hylly putoaa kannattimineen ja kirjoineen seinältä alas, syy ei läheskään aina ole ruuvissa tai pultissa. Paras tapa ripustaa hylly uudestaan, samoilla kirjoilla kuormitettuna, on käyttää isompia hyllynkannattimia.

Mitä pitemmät hyllynkannattimet, sitä paremmin hylly kantaa

Tämä voi kuulostaa omituiselta, sillä miten samat ruuvit ja samat tulpat tarttuvat paremmin samaan seinään vain sen vuoksi, että hyllynkannatin on suurempi? Ei näin käykään. Selityksenä nimittäin on se, että isommat hyllynkannattimet pienentävät sitä seinästä ulospäin kohdistuvaa vetoa, jota samat kirjat samoilla hyllyillä aiheuttavat.

Vipuvääntösääntö selittää asian ja insinöörit voivat laskea pidemmälle, mutta meidän muiden on vain muistettava, että mitä pidemmälle alaspäin hyllynkannatin jatkuu seinässä, sitä enemmän hylly kestää kuormitusta. On tärkeää tietää, kestääkö hylly painavien kirjojen, maljakon vai pienen taulun painon.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja saat ohjeet oikeiden hyllynkannattimien valintaan.