Hattuhylly ja vaatetanko

Hattuhylly ja vaatetanko samassa. Katso tästä, miten tyylikäs säilytysratkaisu luodaan yksinkertaisesta 18 millin paksuisesta tammilevystä.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
75 euroa
Hattuhylly ja vaatetanko

Katso tästä, miten voit rakentaa yhdistetyn hattuhyllyn ja vaatetangon ulkovaatteille.

Johdanto

Jos eteisessä on liian vähän tilaa, tämä kompakti hattuhyllyn ja vaatetangon yhdistelmä voi olla hyvä ratkaisu. Hattuhyllyllä on tilaa pyöräilykypärälle tai laukulle ja ulkovaatteet voi ripustaa vaatetankoon.

Rakennamme hattuhyllyn yli jääneestä 18 mm tammilevystä, jonka sahaamme pöytäsirkkelillä. Lopputulos on hienoa puusepäntyötä, joka on kuitenkin niin helppoa, että useimmat selviävät projektista.

Ohjeet

01
Leikkaa osat irti ja yhdistä ne 4 Vaihe

Leikkaa kaikki osat oikean pituisiksi ja levyisiksi. Tässä ne leikataan 18 millin sauvaliimatusta tammilevystä pöytäsirkkelillä. Voit myös käyttää ohjainkiskolla varustettua käsisirkkeliä.

Muista tehdä kaikki syvennykset ja viisteet ennen päätyjen (B + A, B + F), pohjalevyn (D) ja poikkipalkkien (C) liimaamista.

Tarkista piirustus huolellisesti, jotta voit olla varma, että kaikki viisteet tulevat oikein päin.

1

Sahaa osat irti. Poraa 8 millin reikä hyllynreunalistojen (A) ja kahden vaakasuoran päätylistan (B) (eivät näy kuvassa) läpi. Listojen keskelle porattavien reikien keskikohta tulee olla 18 milliä päädyistä. Tee myös sormikappale (E).

2

Liimaa päädyt (B + A ja B + F) yhteen. Katso piirustusta tarkasti ja varmista, että kolot ja liitokset tulevat oikein päin.

3

Liimaa poikkipalkit (C) ja ruuvaa ne kiinni. Palkit koostuvat kahdesta yhteenliimatusta osasta. Ne asennetaan tappien avulla vaakasuuntaisiin päätyihin (B + A), kun taas pystysuoriin päätyihin (B + F) kiinnitetään sopiva ruuvi.

4

Kokoa hattuhylly liimaamalla hyllylistat (A) sormikappaleen (E) tappeihin. Sormikappale jää täysin piiloon pitkän, rakenteen koossapitävän listan taakse. Pujota teräsputki hyllylistojen läpi ja ruuvaa kierretanko kiinni teräsputkeen muttereilla. Pidä hattuhylly tilapäisesti koossa ruuvipuristimien avulla liiman kovettuessa.

Näin teet sormiliitokset

Sormiliitokset tehdään takimmaiseen sormikappaleeseen (E), johon hyllynreunalistat (A) liimataan. Voit tehdä liitokset listasahalla ja terävällä, kapealla taltalla.

Aloita merkitsemällä tappien leveydet ja syvyydet, sahaa sitten reunat (varmista, että ne ovat täysin suorat) ja viimeistele lopuksi reunat terävällä taltalla.

Voit tehdä sormiliitokset myös katkaisu-/jiirisahalla tai yläjyrsimellä.

Materiaalit

18 x 36 mm listat:
(leikataan irti 18 mm tammilevystä)

  • 12 hyllylistaa (A) à 30 cm
  • 4 päätylistaa (B) à 30 cm
  • 4 poikkipalkkia (C) à 20 cm
  • 2 pohjakappaletta (D) à 48 cm
  • 1 sormikappaletta (E) à 44,4 cm
  • 2 sisäkappaletta (F) à 28 cm

Lisäksi:

  • 8 mm teräsputkea, 6 mm kierretankoa, 6 mm muttereita sekä tulppia, ruuveja ja liimaa.

Vie aikaa

Yksi iltapäivä sekä kuivumisaika.

Hinta

Noin 75 euroa

Vaikeusaste

Kaikki listat ovat samankokoisia. Listat on helppo koota katkaisemisen jälkeen.

Piirustus

Multimedia

Video

Näin käytät pöytäsirkkeliä

Videolla kerrotaan, miten käytät sahaa. Sahassa on iso pöytä ja erilaisia säätömahdollisuuksia, joten sillä voi halkaista lautoja suorassa ja viistossa kulmassa sekä sahata puihin uria. Pöytäsirkkeli on erinomainen työkalu myös levyjen halkaisemiseen.

Video

Korjaa kierretanko

Video

Levitä liima pensselillä

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Huonekalut