Jalkalistat vinoon kulmaan

Jos seinät ovat vinot, jalkalistoja voi olla hankala yhdistää siististi toisiinsa. Ammattilaisten niksillä se kuitenkin onnistuu.

Johdanto

Näin se tehdään!

Akryylisaumamassalla pärjää pitkälle: jos jalkalistat eivät yhdisty tiiviisti toisiinsa sisäkulmassa, koska seinät ovat vinot, annos akryylisaumamassaa peittää raon. Olisiko kuitenkin rehellisesti mietittynä hienompaa, jos jalkalistat voisi yhdistää ammattilaisten tapaan? Näin syntyy tiivis listasauma ilman vippaskonsteja.

Jos vastaat kyllä, tai jos haluat jättää jalkalistasi maalaamatta eikä akryylisauma tämän vuoksi ole mahdollinen vaihtoehto, seuraa ammattilaisemme ohjeita.

Niksinä on yhdistää kahden listan yläosat viistosti 45 asteen kulmassa. Loput listasta sahataan niin, että vinou-det täsmäävät seinäpintojen vinouteen.

Ohjeet

01
Tee näin 9 Vaihe

1

45 asteen liitos voi näyttää tältä, jos seinät ovat hyvin vinot. Juuri tämä vinous halutaan nyt piilottaa oikaisemalla jalkalistat vinouden mukaan.

2

Sahaa molemmat listat katkaisu-/ jiirisahalla 45 asteen jiiriin. Sahaa vähintään 2 cm etäisyydeltä listan päästä ja vain niin syvään, että viilto työntyy nipin napin listan profiloidun osan yli.

3

Piirrä listaan 1 pystyviiva. Viivan tulee sijaita 45 asteen sahauslinjan ja listan päädyn välissä.

4

Sahaa viivaa pitkin alhaalta ylöspäin. Pysähdy ennen 45 asteen sahauslinjaa. Jos lista on puinen, voit katkaista kappaleen. Jos se on MDF:stä, irrota pala hyvin varovasti.

5

Mittaa listaa 1 pitkin seinän vinous säätökulmalla kuten kuvassa näkyy. Säätökulma myötäilee seinän vinoutta listan tapaan.

6

Siirrä listan 1 vinous listaan 2 säätökulman avulla. Säätökulma pitää asettaa siihen kohtaan, missä 45 asteen sahausviilto kohtaa listan 2 sileän pinnan.

7

Sahaa viivaa pitkin hienohampaisella terällä alhaalta ylöspäin sahausviiltoon asti.

TÄRKEÄÄ! Sahaa viivan siltä puolen puuta, jota et enää tarvitse, ja ole tarkkana!

8

Työnnä listat yhteen. Yläreunassa ne kohtaavat toisensa 45 asteen jiirikulmassa, mutta seinän vinous jää piiloon.

9

Näin! Seinät ovat yhä vinot, mutta koska listat myötäilevät vinoutta, sitä ei huomaa, ja liitos näyttää tiiviiltä.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …