Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jalkalistat tiiviisti lattiaa vasten

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos jalkalistan ja lattian väliin jää rako, listan voi irrottaa, muotoilla lattiapinnan mukaan ja kiinnittää uudelleen, nyt hieman alemmaksi.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Rako lattian ja jalkalistan välissä

Johdanto

Jos lattian ja jalkalistan välisestä raosta on tullut liian iso, se on helppo kattaa varjolistalla. Jos et kuitenkaan halua lisälistaa, voit sahata jalkalistan alareu-nan niin, että se myötäilee lattiapintaa.

Piirrä ensin koko jalkalistaan merkkiviiva täsmälleen samalle korkeudelle lattiapinnasta. Voit tehdä sen esimerkiksi kiilaan kiinnitetyllä lyijykynällä.

Hankalinta on yleensä irrottaa jalka-listat vaurioittamatta niitä ja seinää sekä työstää seinän ja sahatun jalkalistan väli siistiksi. Tämän vuoksi jalkalistojen ja lattian välinen rako on parasta viimeis-tellä siinä vaiheessa, kun on joka tapauksessa remontoimassa huonetta tai uusi-massa kuluneita jalkalistoja.

Ohjeet

Se on näin helppoa

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Etsi kohta, jossa lattian ja listan välinen rako on suurin. Vähintään tämän verran joudut sahaamaan jalkalistoja eli tämä on lyijykynän korkeus lattiapinnasta. Teippaa kynä kiinni esimerkiksi kiilaan niin, että terä sijoittuu 2 mm raon yläpuolelle.

2

Vedä nyt listaan merkkiviiva koko listan pituudelta samalle etäisyy-delle lattiasta. Pidä kynää täysin suorassa kulmassa seinään nähden ja siirrä kiilaa rauhallisesti eteenpäin. Irrota sitten listat. Viillä ensin listan yläreuna irti seinästä.

3

Sahaa irrottamasi listat pistosahalla. Kun sahaat takapuolelta, voit seurata tarkasti etupuolen viivaa eikä etupuoli rispaannu. Kaksi lisämillimetriä takaavat, että sahauslinjasta tulee kauttaaltaan yhtenäinen.

4

Kiinnitä lista seinään samalla kun painat sitä lattiaa vasten esim. asetta-malla sen päälle lyhyen laudan ja paina-malla sitä polvella. Liimaa, naulaa tai ruuvaa lista kiinni. Käytä tarvittaessa seinämate-riaaliin sopivia ruuvitulppia.

Vie aikaa

Tunti

Hinta

Muutama euro uutta kiinni-tystä varten, jos saat vanhat listat siististi irrotettua. Muutoin joudut ostamaan uudet listat.

Vaikeusaste

Hyvin helppo

Piirustus

Näin lista sovitetaan

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Video

TEKNIIKAT: Jalkalistan sahaaminen vinon lattian mukaan

Listat saa samaan linjaan yksinkertaisella työkalulla

VINKIT: Paina jalkalista lattiaan

TYÖKALUT: Näin käytät pistosahaa

Videolla esitellään pistosahan käyttömahdollisuudet, terät ja toiminnot. Oikeilla asetuksilla pistosahalla voi tehdä melkein mitä tahansa: kaarresahauksia, suoria sahauksia sekä nopeita ja karkeita sahauksia. Oikean terän kanssa pistosahalla voi sahata puuta, muovia, metallia ja herkkiä materiaaleja.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin