Video
Helppo
Vaikea

Er sprækken mellem dit gulv og fodpanel vokset for stor, så er den lette løsning at lukke af med en skureliste. Men vil du undgå den lille ekstra liste, kan du skære panelet til, så undersiden følger gulvet. Jos lattian ja jalkalistan välisestä raosta on tullut liian iso, se on helppo kattaa varjolistalla. Jos et kuitenkaan halua lisälistaa, voit sahata jalkalistan alareunan niin, että se myötäilee lattiapintaa.

SE ON NÄIN HELPPOA:

1. Etsi kohta, jossa lattian ja listan välinen rako on suurin

Vähintään tämän verran joudut sahaamaan jalkalistoja eli tämä on lyijykynän korkeus lattiapinnasta. Teippaa kynä kiinni esimerkiksi kiilaan niin, että terä sijoittuu 2 mm raon yläpuolelle.

2. Vedä nyt listaan merkkiviiva koko listan pituudelta samalle etäisyydelle lattiasta

Pidä kynää täysin suorassa kulmassa seinään nähden ja siirrä kiilaa rauhallisesti eteenpäin. Irrota sitten listat. Viillä ensin listan yläreuna irti seinästä.

3. Sahaa irrottamasi listat pistosahalla

Kun sahaat takapuolelta, voit seurata tarkasti etupuolen viivaa eikä etupuoli rispaannu. Kaksi lisämillimetriä takaavat, että sahauslinjasta tulee kauttaaltaan yhtenäinen.

4. Kiinnitä lista seinään samalla kun painat sitä lattiaa vasten esim

asettamalla sen päälle lyhyen laudan ja painamalla sitä polvella. Liimaa, naulaa tai ruuvaa lista kiinni. Käytä tarvittaessa seinämateriaaliin sopivia ruuvitulppia.