7 pikkuniksiä = suuri ero

Merkitse oikein, ennen kuin sahaat. Paina lista paikalleen, ennen kuin kiinnität sen... Usein pienet työhön liittyvät yksityiskohdat tekevät lopputuloksesta erityisen silmiä hivelevän. Saat seitsemän täydellistä niksiä.

Paina listat paikalleen

Jos lattia on hiukankin vino, jalkalistat irvistävät, kun ne kiinnittää. Tämän voit välttää painamalla listan paikalleen. Aseta listan päälle lauta ja paina sitä koko painollasi samalla, kun ruuvaat tai naulaat listan kiinni.

Tiiviit sisäkulmaliitokset

Useimmat sisäkulman listat kootaan jiiriin sahaamalla listat 45 asteen kulmaan ja tasoittamalla, jos liitokseen jää hieman rakoa. Saat hienomman jäljen, jos sahaat ja talttaat listat niin, että voit työntää toisen listan kulmaan toisen listan päälle.

Viistoon sahatut liitokset

Pitkillä seinillä, joissa listaa on jatkettava, listat on parasta yhdistää toisiinsa esim. 45 asteen jiirissä. Käytä jiirilaatikkoa tai katkaisu/ jiirisahaa, kun sahaat listat.

Käytä suorakulmaa apuna

Silmämitta ja vapaalla kädellä tehty merkintä ei kelpaa, kun on merkittävä listan sahauslinja. Käytä suorakulmaa, sen avulla syntyy siistein työnjälki.

Tarkista ennen ostoa

Jos olet ostanut listan, joka on vino, jossa on painaumia tai joka on haljennut, asiaa on vaikea korjata siinä vaiheessa, kun olet jo kotona. Tarkista listat siis jo liikkeessä, ennen kuin ostat ne.

Maalaa puuosat ennen seinää

Kun aiot maalata sekä seinät että listat, aloita listoista. Sileät jalkalistat on nimittäin helpompi peittää maalarin-teipillä kuin yrittää suojata seiniä. Peitä listat leveällä maalarinteipillä, kun myöhemmin maalaat seinän telalla.

Tarkista liitos ensin

Sahaa kaksi listaa ja kokeile yhdistää ne toisiinsa käyttö-kohteessa, ennen kuin kiin-nität ne. Usein listoja täytyy vielä hieman sovittaa, koska seinä tai lattia voi olla vino.

    Muut lukevat juuri nyt …