1. Tunne seinäsi

Seinän rakenteella on yhtä iso merkitys kuin sillä, mitä seinään kiinnitetään. Seinän rakennusmateriaali on helppo selvittää poraamalla siihen 5–6-millinen reikä. Terän mukana tuleva pöly paljastaa, mistä seinä on tehty. Kipsipöly on valkoista ja tarttuvaa, kevytbetoni ja betoni harmaata ja karkeaa, tiili punertavaa ja sotkevaa. Jos terä lipsahtaa tyhjyyteen sentin tai parin poraamisen jälkeen, seinässä on lähes varmasti kipsi- tai lastulevy.

2. Valitse oikea tulppa

Tulppaviidakossa rämpiminen saattaa joskus tuntua ylivoimaiselta. Olemme yrittäneet helpottaa sopivan tulpan valintaa laatimalla viereiselle sivulle taulukon. Voit käyttää taulukkoa tulpan valitsemiseen, kun tiedät seinäsi rakennusmateriaalin ja siihen kiinnitettävän esineen painon. Valitse ensiksi seinän rakennusmateriaali ja seuraa saraketta alas, kunnes löydät tulpan, joka kantaa seinälle ripustettavan esineen painon.

LUE LISÄÄ: Tulpat - 5 minuutin katsaus

3. Valitse oikea ruuvi

Tulpan kanssa pitää käyttää oikeaa ruuvia, jotta kiinnitys kestää valmistajan ilmoittaman tulpan maksimipainon. Monien erikoistulppien mukana tulee ruuvi, joka sopii yhteen tulpan halkaisijan ja mallin kanssa. Joitakin tulppia voi käyttää tavallisten levyruuvien kanssa. Ota huomioon etenkin se, että ruuvi on tarpeeksi pitkä. Nyrkkisäännön mukaan ruuvin kärjen pitää yltää noin 5 milliä tulpan kärkeä pitemmälle.

Lataa artikkeli ja lue loput ammattilaisten kiinnitysvinkit. Katso muun muassa:

  • 3 niksiä tarkkaan mittaamiseen
  • 3 niksiä mahdottomiin paikkoihin
  • 3 niksiä hyllyjen suoristamiseen
  • 3 niksiä kestäviin hyllyihin