Eristäminen: Säästä rahaa tehokkailla eristeillä.

Tehokkailla eristeillä voi säästää todella paljon rahaa.

Talonomistaja voi pienentää asumiskulujaan monella eri tavalla, mutta yksi niistä on ylitse muiden. Lisäeristäminen ja vanhojen eristeiden vaihtaminen nykyaikaisiin on ylivoimaisesti tehokkainta energian- ja rahansäästöä.

Ennen 1970-luvun öljykriisiä talojen eristämiseen ei kiinnitetty kovin suurta huomiota. Rintamamiestalojen seinissä oli 10 senttiä purua, mikä vastaa noin viittä senttiä nykyaikaista villaa. Eristepaksuudet ovat kasvaneet, mutta mitä vanhempi talo on, sitä enemmän lisäeristyksellä voi yleensä säästää.

LUE LISÄÄ: Putkien eristäminen - helpointa säästöä

Kaikki eristäminen ei ole yhtä tehokasta. Hyvin eristettyjen rakenteiden lisäeristäminen ei tuo samanlaisia säästöjä kuin huonosti eristettyjen, vaikka eristettä lisätään saman verran. Esimerkiksi yläpohjan villaeristeitä ei kannata vaihtaa polyuretaanieristeisiin pelkän rahan säästämisen vuoksi.

LUE LISÄÄ: Ilmansulkupaperi: Tuulensuojalevy lisää eristystehoa 10 %

Lataa iso eristysteema ja säästä 1000 euroa vuodessa

20 sivun teemanumerossamme on kaikki tarpeellinen tieto, jonka avulla voit säästää 1000 euroa vuodessa. Käymme läpi koko talon ja näytämme, mistä kohdista voit säästää. Lisäksi näytämme, miten:

  • säästät rahaa välikatolla 3 tavalla
  • eristät kellarin ja pidät lämmön ja rahat tallessa
  • tarkistat puhelinlämpökameralla, ovatko talosi eristetty tiiviisti

Katso alta, miten esimerkkitalossa säästettiin 1000 euroa vuodessa.