Löydä talosi lämpövuotokohdat

Jos talo on eristetty puutteellisesti, lämpö karkaa harakoille. Harakat ehkä kiittävät, mutta sinulle tämä tulee kalliiksi. Paikanna talosi vuotokohdat, niin ongelma ratkeaa.

Pienennä lämmityskuluja

Jos talossa on lämpövuotoja, lämpölasku kasvaa helposti turhan isoksi. Lisäksi talon sisälle voi syntyä suuria lämpötilaeroja, jotka tuottavat omat ongelmansa. Kylmään seinään kertyvä kosteus kondensoituu helposti vedeksi, mikä puolestaan edistää homekasvustojen syntyä ja leviämistä.

Tästä syystä on erittäin tärkeää tutkia, mistä kohdista lämpö karkaa ulos.

Infrapuna-laserlämpömittarin avulla Löydät helposti talosi lämpövuotokohdat. Kun mittarin lasersäde kohdistetaan mitattavalle pinnalle, laitteen näyttö kertoo pinnan lämpötilan.

Lämpövuotoja paikannettaessa pintojen lämpötiloja mitataan sekä talon sisä- että ulkopinnoilta.

Kun tilaat 2 Tee itse -lehteä hintaan 9,90 euroa, saat kaupan päälle 66,50 euron arvoisen laserlämpömittarin.

Etsi lämpövuodot ulkoseinistä

Laserlämpömittarin avulla löydät nopeasti talon ulkoseinissä olevat lämpövuotokohdat. Kun osoitat lasersäteellä talon seinää, huomaat, että jotkin kohdat ovat lämpimämpiä kuin toiset. Lämpimissä kohdissa on todennäköisesti vuoto.

Se, että lämpöä pääsee ulkoseinien läpi, voi johtua monista syistä. Seinän sisällä oleva eriste on saattanut vajua alas tai eristyksessä on katkoksia esimerkiksi seinän rakenteessa olevan betonipaalun kohdalla.

Jos lämpö karkaa ikkunoiden ympäriltä, syynä voivat olla puutteelliset tiivisteet, hatarat ikkunankarmit tai jokin muu ikkunoiden rakenteellinen vika.

Kun mittaat ulkoseinien lämpötiloja, tee se pilvisenä päivänä, että auringonsäteet eivät pääse lämmittämään ulkoseinää ja vääristämään lukemia.

Laserlämpömittari on kätevä: näet tuloksen välittömästi laitteen näytöltä.

Etsi sisäseinien lämpövuodot

Talon sisällä on ehkä kohtia, joista tiedät lämmön karkaavan. Esimerkiksi jokin nurkka saattaa tuntua kylmältä tai ikkunan edustalla vetää. Täällä pätevät samat säännöt kuin ulkonakin: mittaa seinien lämpötilat useista eri kohdista. Jos lämpöerot ovat suuret, eristeissä on todennäköisesti vikaa.

Kun tilaat 2 Tee itse -lehteä hintaan 9,90 euroa, saat kaupan päälle 66,50 euron arvoisen laserlämpömittarin.

Katso videolta laserlämpömittarin tärkeimmät toiminnot:

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Eristys