Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lisäikkuna

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos ikkuna ei pidä lämpöä, vaan lämmin ilma virtaa ulos, koko ikkunaa ei tarvitse vaihtaa, jos käyttää ikkunassa lisälasia, jolloin ikkuna pysyy saman näköisenä. Tässä esimerkissä on yksinkertainen ikkuna, mutta lisälasin voi lisätä kaksinkertaiseenkin ikkunaan.

LUE LISÄÄ: Infrapunalämpömittari - mittaa lämpötilat kaikilta pinnoilta**

Työ sujuu helpoiten, jos aluksi irrotetaan vanha ikkuna. Vanhat ikkunahaat poistetaan, niin että lisälasille jää tilaa. Siisteimmin ne saa irrotetuksi hohtimilla ja lastalla. Lasiliikkeestä on tilattu ikkunalasi, joka menee joka puolelta noin senttimetrin verran puukehyksen sisään.

Ikkunalasin ympärille kiinnitetään kuminen tiivistenauha. Jos nauha asetetaan lämpöpatterin päälle puoli tuntia aiemmin, se pehmenee ja on helpompi asettaa lasin ympärille.

Kulmaan merkitään, mistä kohtaa nauhaa pitää taivuttaa. Sen jälkeen merkin kohdalle tehdään 90 asteen leikkaus katkoteräveitsellä. Näin nauha on helppo taittaa kulman ympärille. Nauha kiinnitetään näin koko matkalta, kunnes päät liitetään yhteen.

Päät leikataan 45 asteen kulmaan, jolloin liitos on helppo tehdä. Lasi asetetaan ikkunaan, niin että se tulee keskelle. Lasi kiinnitetään pienillä muovisilla pidikkeillä, jotka ruuvataan kiinni sopivilla ruuveilla.

Pidikkeitä tulee kaksi ylös, kaksi alas ja kaksi keskelle. Kun kaikki muovipidikkeet ovat paikallaan, lisälasi pysyy tukevasti kiinni, ja ikkunan voi taas asettaa paikalleen. Seuraavaksi on kiinnitettävä uudet haat ja koukut.

Ne vievät vähemmän tilaa kuin edelliset, ja siksi koukut voi ruuvata entisiin reikiin. Toiselle puolelle tulee kaksi hakaa Yksi ylös ja toinen alas. Toiselle puolelle tulee keskelle tuulihaka. Se asennetaan samalla tavoin kuin haat.Kumpikin haka tulee kiinni koukkuun.

Entiset osat poistetaan hohtimilla ja lastalla. Sen jälkeen ikkuna suljetaan ja hakaa pidetään ikkunankarmia vasten, niin että saadaan selville, mihin uusi koukku tulee.

Karmiin porataan pienellä neljän millin poralla reikä, johon koukku koputellaan varovasti paikalleen. Tässä pitää joko käyttää kumivasaraa tai peittää tavallisen vasaran pää maalarinteipillä, ettei maali lohkeile.

Lisälasi on nyt asennettu, mutta jotta koko ikkuna kehyksineen olisi tiiviimpi, kehyksen reunoille kiinnitetään myös tiivistelistat. Listojen kiinnittäminen on helppoa.

Ne pitää vain mitata, leikata sopivan kokoisiksi ja kiinnittää muutamalla pienellä naulalla. Listoja kiinnittäessä ikkunan on oltava kiinni, jolloin listat tulevat aivan kiinni ikkunaan. Lisälasin ja tiivistyslistojen avulla lämmönhukka vähenee huomattavasti.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Lisäikkuna
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin