Syökö jälkieristys asuinneliöitä? Tämä artikkeli antaa vastauksen.

Syökö jälkieristys asuinneliöitä? Tämä artikkeli antaa vastauksen.

1. VÄITE: Talosta ei voi tulla liian tiivistä

EI, talosta ei koskaan voi tulla liian tiivistä. Asuntoon on tietenkin saatava tarpeeksi raitista ilmaa, mutta tästä selviää tuuletuksella ja ilmanvaihdolla.

Parasta olisi, jos asunnon ilmanvaihto hoituisi koneellisesti, jolloin ilma vaihtuisi hallitusti. Lisäksi on eduksi, jos laitteistojärjestelmä pystyy hyödyntämään asunnon lämmön uudelleen.

Talon ulkokuorirakenteen – katon, ulkoseinien ja ikkunoiden – pitäisi olla mahdollisimman tiivis. Näin talo kestää pidempään ja sisäilman laatu paranee. Taloon tunkeutuva kylmä ja kostea ilma aiheuttaa värjäytymiä ja luo olosuhteet homekasvustolle.

Lataa koko artikkeli, niin näet, mitkä 11 eristämiseen liittyvästä väittämästä pitävät paikkansa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: