9 VINKKIÄ: Lisää tilaa vajaan

Eivätkö kaikki tavarat meinaa mahtua vajaan? Siinä tapauksessa on tehtävä lisää tilaa. Nosta katseesi lattialta seinille ja kattoon.

1. KOUKUT

Kourukoukut on tarkoitettu vesikourujen kannatteluun, mutta niiden varaan voi ripustaa myös auringonvarjon tai pitkiä listoja.

2. LISTAVARASTO

Voit ruuvata kattoristikoihin muutamia lautoja ja säilyttää niiden päällä pitkiä listoja, lautoja ja muuta puutavaraa.

3. SUKSIBOKSITELINE

Nosta vajan tilarohmu pään yläpuolelle.

Näin teet yksinkertaisen boksitelineen:

Ruuvaa kattoon pari pätkää reikävannetta ja ripusta suksiboksin kattotelineet niiden varaan. Jos suksiboksia käytetään usein eikä telineitä haluta irrottaa auton katolta joka käänteessä, reikävanteen ja telineet voi korvata mustekaloilla. SIlloin boksin liikuttelu edestakaisin on helppoa eikä telineitä tarvita lainkaan.

4. KÄÄNTÖPÖYTÄ

Seinälle käännettävä pöytä säästää lattiatilaa. Pöytälevy on kiinnitetty seinään ja pöydän jalat ovat kiinni pöytälevyssä.

5. TYÖKALUTELINE

Telineeseen mahtuu paljon pihatyökaluja ja lattialle tulee lisää tilaa, kun teline nostetaan seinälle.

Näin teet helpon työkalutelineen:

Tämä työkaluteline on lautakehikko, jonka sisään voi laittaa työkaluja. Työkalut pysyvät alareunaan ruuvatun laudan päällä. 90 milliä syvän kehikon päälle voi ruuvata poikkiriman, joka varmistaa, että työkalut pysyvät paikoillaan. Voit käyttää telineen tekemiseen ylimääräisiä listan- ja laudanpätkiä.

6. LAATIKOSTO

Muovilaatikoille suunniteltu hylly pitää lukemattomat pikkutavarat järjestyksessä. Hyllyssä on monta kuutiometriä tilaa esimerkiksi työkaluille, puutarhatyökaluille ja listanpätkille.

Katso hyllyn rakennusohje tästä: Tavarat järjestykseen

7. TYÖKALUKAAPPI

Työkalukaappiin mahtuu työkaluja sekä isoja esineitä kuten ämpäreitä ja maalipurkkeja. Alalaatikoihin voi laittaa monenlaista pikkutavaraa.

8. RENGASTELINE

Monesti vajan lattia peittyy renkaisiin ja vanteisiin. Ne voi kuitenkin ripustaa seinille harjanvarrella ja halvoilla hyllynkannattimilla. Pujota vain renkaat varteen ja nosta varsi hyllynkannattimien päälle.

9. PYÖRÄTELINE

Seinälle ripustettavan pyörätelineen voi tehdä metallista tai kestävästä puusta. Kolmikulmainen teline kestää hyvin koukussa roikkuvan pyörän painon.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Pihavarasto