Jos etsit halpaa pihavajaa, jonka voi kasata puolessa päivässä, mene rautakauppaan. Voit löytää valmiin rakennussarjan edulliseen hintaan, joka sopii useimmille pihanomistajille.

Kelpaako kompromissi?

Valmiissa rakennussarjoissa on kuitenkin joitakin asioita, joissa pitää tehdä kompromisseja. Valmisvajat eivät ole järin vankkatekoisia, eivätkä ne kestä vuosia. Valmisvaja ei ole koskaan räätälöity juuri sinun tarpeisiisi. Eikä vajaan voi yhdistää muita osia kuten pientä ja mukavaa katettua terassia.

Räätälöi vajasi itse

Jos haluat vajan, joka sopii juuri sinulle ja pihatyökaluillesi, voit onneksi rakentaa sen itse. Voit rakentaa vajaan räätälöityjä ratkaisuja ja sopivasti tilaa mukavalle olonurkalle.

Valitse itse oikeat materiaalit

Kun rakennat vajan itse, voit valita siihen materiaalit, jotka vastaavat parhaiten tarpeitasi ja makuasi. Saat vajan, jonka laatu ylittää reilusti valmispakettien laadun.

Tartu sahaan ja porakoneeseen

Jos haluat räätälöidyn vajan, joudut tarttumaan sahaan ja porakoneeseen. Artikkelissa kerrotaan, miten rakennetaan vaja, joka sopii juuri sille pihalle. Harkitse kuitenkin tarkasti, millaisia tarpeita sinulla on tavaroiden, työkalujen ja kalusteiden säilyttämiseen ja muokkaa piirustuksia tarpeen mukaan, ennen kuin aloitat rakentamisen.

Opettele uusia tekniikoita

Artikkelissa opetetaan paljon erilaisia tekniikoita, joten sen lukeminen kannattaa myös siinä tapauksessa, että et ole rakentamassa uutta vajaa. Opit muun muassa asentamaan kattotuolit, tekemään terassin, asentamaan kattopalkit ja rakentamaan vajan ulkovuoraukset.