Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Voinko leikata ikkunan itse?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lasileikkuri

Lasinleikkausalustan pitää olla vakaa ja tasainen.

ONGELMA:

Minun pitäisi saada kasvihuoneeseeni uusi ikkunaruutu. Voinko leikata sen itse, vai onko ikkunoiden leikkaaminen lasitusliikkeen työtä?

RATKAISU:

Ikkunalasin leikkaaminen on itse asiassa yllättävän helppoa. Leikkaamiseen tarvitaan kuitenkin huolellista otetta ja oikeat työkalut.

Onneksi oikeat työkalut ovat tässä tapauksessa sekä halpoja että helppokäyttöisiä. Työhön tarvitaan vain tavallinen, vanhanaikainen lasileikkuri ja hieman paloöljyä. Leikkuri pitää kastaa öljyyn ennen jokaista viiltoa, jotta se on varmasti puhdas ja liukuu kevysti lasin pinnalla.

Leikkauspöydän pitää olla aivan tasainen, jotta lasi ei halkea. Vedä lasileikkuri lasin yläreunasta alareunaan yhdellä pitkällä, liukuvalla vedolla. Taita leikattu palanen irti lasista. Sen pitäisi onnistua helposti ilman minkäänlaisia halkeamia tai säröjä.

Toimitus suosittelee: Lasiveitsi – mainio, terävä apuri

Harjoittele ensin

Lasin leikkaaminen ei ole vaikeaa, mutta lasimestariksi pääseminen vaatii harjoittelua. Etsi vanhoja lasiruutuja ja harjoittele leikkaamista niillä, ennen kuin käyt uusien lasien kimppuun. Uusilla kasvihuoneen ikkunalaseilla harjoitteleminen voi käydä turhan kalliiksi.

Harjoittele etenkin pitkien viiltojen tekemistä, sillä ne katkaisevat lasit kaikkein siisteimmin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin