Rajaa nurmikko rautareunuksilla

Maahan upotettavat lattaraudat pitävät nurmikon poissa kukkapenkistä. Rautareunus näyttää hyvältä, kestää pitkään ja on helppo asentaa. Rauta ruostuu tyylikkäästi ajan kuluessa ja kestää lähes ikuisesti. Rautareunuksen ainoa huono puoli on kova hinta!

Lattarautaa myydään salkoina ja kankina

Pitkiä lattarautoja voi ostaa terästuotteita myyvistä yrityksistä. Lattarautojen kokovalikoima on varsin hyvä, ja tuotevalikoimassa on myös ruostumattomia ja haponkestäviä teräksiä. Tämän jutun rautareunukset tehtiin teräksestä, joka ruostuu vain pinnasta.

Lattarautoja tai -teräksiä myydään esimerkiksi kahden ja kuuden metrin pätkissä. Pitkiä lattarautoja sanotaan kangiksi ja saloiksi. Pitkät kanget on helppo lyhentää sopivan mittaisiksi kulmahiomakoneella.

10 milliä paksu ja 12 senttiä korkea lattarauta ei taivu, vaikka sitä ei tueta mitenkään. Ohuemmat raudat taipuvat sivusuunnassa, joten niistä voi tehdä myös kaarevia reunuksia.

LUE LISÄÄ: Rajat antavat jäntevyyttä

Tee näin

1. Viritä linjalanka ja kaiva nurmikon reunaan suora kouru. Nämä reunukset tehdään 12 senttä leveästä lattaraudasta, joten kourusta kaivetaan noin 13 senttiä syvä.

2. Tee kourun toisesta reunasta pystysuora, jotta voit asentaa raudat helposti. Raudat pysyvät tukevasti paikoillaan, kun ne painetaan suoraa reunaa vasten. Lapioi kourun pohjalle ohut kerros asennushiekkaa.

3. Aseta ensimmäisen raudan alle puukapulat. Tee kapulan keskelle pieni lovi myöhemmin asennettavaa rautatolppaa varten. Säädä lattarauta oikeaan korkeuteen työntämällä sen alle lisää hiekkaa tai painamalla puukapuloita hieman syvemmälle. Tarkista vatupassilla, että rautareunus on pystysuorassa ja tue se paikalleen lapioimalla raudan viereen noin viiden sentin kerros hiekkaa.

4. Aseta seuraava rautasalko edellisen jatkoksi yhteisen puukapulan päälle. Aseta toiseen päähän seuraava puukapula ja säädä se oikeaan korkeuteen, kunnes rauta on vaakasuorassa.

5. Säädä raudat samaan tasoon puristimilla ja sapluunalla. Tee sapluuna parista laudanpätkästä ja puulevystä. Sapluunan keskellä on reikä, jossa on tilaa T-rautatolpalle.

6. Lyö T-rauta maahan kumivasaralla noin kolme senttiä lattaraudan pinnan alapuolelle. Painele hiekkaa T- rautaa vasten, jotta se pysyy paikallaan. Kun kaikki lattaraudat ovat paikoillaan, levitä hiekan päälle multaa ja kylvä ruoho uudestaan.

TOIMITUS SUOSITTELEE Testi: Trimmerit

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutarha