Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rajaa nurmikko rautareunuksilla

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maahan upotettavat lattaraudat pitävät nurmikon poissa kukkapenkistä. Rautareunus näyttää hyvältä, kestää pitkään ja on helppo asentaa. Rauta ruostuu tyylikkäästi ajan kuluessa ja kestää lähes ikuisesti. Rautareunuksen ainoa huono puoli on kova hinta!

Styr græsser med jernkanter

Tee näin

1. Viritä linjalanka ja kaiva nurmikon reunaan suora kouru. Nämä reunukset tehdään 12 senttä leveästä lattaraudasta, joten kourusta kaivetaan noin 13 senttiä syvä.

2. Tee kourun toisesta reunasta pystysuora, jotta voit asentaa raudat helposti. Raudat pysyvät tukevasti paikoillaan, kun ne painetaan suoraa reunaa vasten. Lapioi kourun pohjalle ohut kerros asennushiekkaa.

3. Aseta ensimmäisen raudan alle puukapulat. Tee kapulan keskelle pieni lovi myöhemmin asennettavaa rautatolppaa varten. Säädä lattarauta oikeaan korkeuteen työntämällä sen alle lisää hiekkaa tai painamalla puukapuloita hieman syvemmälle. Tarkista vatupassilla, että rautareunus on pystysuorassa ja tue se paikalleen lapioimalla raudan viereen noin viiden sentin kerros hiekkaa.

4. Aseta seuraava rautasalko edellisen jatkoksi yhteisen puukapulan päälle. Aseta toiseen päähän seuraava puukapula ja säädä se oikeaan korkeuteen, kunnes rauta on vaakasuorassa.

5. Säädä raudat samaan tasoon puristimilla ja sapluunalla. Tee sapluuna parista laudanpätkästä ja puulevystä. Sapluunan keskellä on reikä, jossa on tilaa T-rautatolpalle.

6. Lyö T-rauta maahan kumivasaralla noin kolme senttiä lattaraudan pinnan alapuolelle. Painele hiekkaa T- rautaa vasten, jotta se pysyy paikallaan. Kun kaikki lattaraudat ovat paikoillaan, levitä hiekan päälle multaa ja kylvä ruoho uudestaan.

LUE LISÄÄ: Rajat antavat jäntevyyttä

Lattarautaa myydään salkoina ja kankina

Pitkiä lattarautoja voi ostaa terästuotteita myyvistä yrityksistä. Lattarautojen kokovalikoima on varsin hyvä, ja tuotevalikoimassa on myös ruostumattomia ja haponkestäviä teräksiä. Tämän jutun rautareunukset tehtiin teräksestä, joka ruostuu vain pinnasta.

Lattarautoja tai -teräksiä myydään esimerkiksi kahden ja kuuden metrin pätkissä. Pitkiä lattarautoja sanotaan kangiksi ja saloiksi. Pitkät kanget on helppo lyhentää sopivan mittaisiksi kulmahiomakoneella.

10 milliä paksu ja 12 senttiä korkea lattarauta ei taivu, vaikka sitä ei tueta mitenkään. Ohuemmat raudat taipuvat sivusuunnassa, joten niistä voi tehdä myös kaarevia reunuksia.

TOIMITUS SUOSITTELEE Testi: Trimmerit

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Rajaa nurmikko rautareunuksilla
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin