Suihkulähde

Suihkulähde elävöittää puutarhaa ja on melko helppo rakentaa. Puutarhuri näyttää, miten se tehdään.

Saatavana on erilaisia pakkauksia sen mukaan, miten suuren suihkulähteen haluaa tehdä. Tässä rakennetaan lähde, johon kuuluu astia, pumppu, letku ja vesitiivis alusta. Aluksi astia kaivetaan maahan, niin että se tulee maanpinnan tasolle.

Sen jälkeen mitataan korkeusero. Tässä se ei ole puolta metriä enempää, mutta pumppu selviää aina 1,3 metrin korkeuseroon asti.Sitten kootaan pumppu. Letku ja pumpun johto työnnetään astian kyljessä olevasta pienestä aukosta, ja letku kiinnitetään pumppuun.

Pumppu asetetaan nyt astian pohjalle, ja rei'itetty kansi ruuvataan kiinni.Seuraavaksi ruvetaan muotoilemaan lähteestä laskevaa puroa. Se kaivetaan pääpiirteittäin lapiolla. Jos siihen tulee muutamia tasanteita, ne tuovat rakennelmaan ilmettä verrattuna täysin suoraan laskevaan puroon.

Kun puro on suurin piirtein muotoiltu, viimeinen silaus tehdään käsin.Sitten asetetaan paikalleen vesitiivis alusta. Se ei ole kovin leveä, joten se pitää asettaa huolellisesti, niin että keskelle jää syvennys, johon vesi pääsee kulkemaan.

Alusta pysyy tässä paikallaan luonnonkivien avulla, mutta tässä voi käyttää graniittia tai muuta kiveä. Aluksi alustalle asetetaan muutama verraten iso kivi hajalleen eri puolille, jottei alusta pääse siirtymään.

Nyt letku asennetaan muoviseen, kiven näköiseen pääkappaleeseen, joka asetetaan lähteen huipulle. Sen ympärille asetellaan muita kiviä, jotka pitävät sen paikallaan ja samalla letku jää piiloon niiden taakse.Lopuksi puro rakennetaan valmiiksi.

Isot kivet tulevat alimmaksi, niin että rakennelmasta tulee eloisan näköinen. Voit itse päättää, paljonko kiviä puroon tulee. Tässä on tarkoituksena peittää sekä astia että alustan reunat kivillä. Puro on nyt valmis, ja letku kaivetaan maahan sen viereen.

Nyt se on piilossa, mutta samalla se on helppo kaivaa esiin tarvittaessa. Lopuksi kiven viereen lapioidaan soraa, niin että se pysyy tukevasti paikallaan.

Astiaan kaadetaan vettä, ja pumppu kytketään päälle. Asetelmasta tulee kauniimpi, jos siihen istutetaan vesikasveja. Ne ovat kauniin näköisiä ja vähentävät samalla levän kasvua altaassa, koska ne käyttävät veteen ajan myötä kerääntyviä ravintoaineita.

Kasvit tarvitsee vain istuttaa tiukasti kivien väliin, etteivät ne virtaa pois veden mukana. Puro on valmis, ja nyt voit nauttia veden solinasta puutarhassasi.

    Lisää samasta aiheesta Puutarha