Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kolmijalkainen pöytä, joka ei heilu eikä huoju

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Puuseppä näyttää nyt, miten helposti syntyy todella tukeva puutarhapöytä. Tavallinen nelijalkainen puutarhapöytä heiluu melkein aina, mutta kolmijalkainen pöytä, pysyy tukevasti paikallaan.

Jalat sahataan kolmesta 45 x 45 cm:n höylätystä männystä. Ensin säädetään katkaisusirkkelii 45 asteen kulmaan, lisäksi tarvitaan 45 asteen jiirikulma. Jalkojen pituudeksi tulee 116 cm. Pituusmitta merkitään puuhun, ja sitten sahaamaan. Jälleen samalla lailla viistoon. Tämä pää sahataan viistosti toiseen suuntaan.

Nyt kaikki kolme jalkaa on sahattu niin, että pituus alimmasta viistotuksesta ylimpään on 116 cm. Nyt mitataan keskikohta eli 58 cm. Tämä mitta merkitään kaikkiin kolmeen jalkaan. Huomaa, että mitta merkitään jalan kaikille sivuille. Kaksi jalkaa kiinnitetään ristikkäin.

Ne pannaan yhteen niin, että toisen jalan keskimerkki on kohdakkain toisen jalan keskimerkin kanssa.Jalan keskikohta - 22,5 mm - merkitään, ja samaten 22,5 mm keskimerkistä alaspäin. Nyt jalkojen läpi porataan reikä 6 mm:n puuporalla. Ensin yhden jalan läpi ja sitten toisen. Jalat liitetään yhteen 6 x 100 mm:n pultilla ja mutterilla.

Nyt kootaan kaikki kolme jalkaa yhteen. Pultti vasaroidaan paikalleen. Prikka pannaan paikalleen ja mutteri kiristetään tiukkaan. Tämän rakennelman erikoisuus on siinä, että jalat tukevat ristikkäin toisiaan. Ristikkäiset jalat ovat nyt valmiina.

Nyt tarvitaan vain pöytälevy. Jalat pingotetaan pöydän kehyksen sisään, jolloin ne eivät pääse liukumaan. Tämä pöytä ei todellakaan huoju eikä heilu.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin