Ehosta kalusteet puhdisteella ja öljyllä

Sade ja tuuli likaavat pihakalusteet ja tekevät niistä ikävän näköisiä. Puupuhdisteella ja öljykäsittelyllä saa ihmeitä aikaan.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
20 euroa

Johdanto

Kovapuiset, esimerkiksi tiikkiset pihakalusteet pärjäävät hyvin ulkona säässä kuin säässä. Vaikka kalusteet harmaan-tuvat ja näyttävät hieman kuluneilta, ongelma on vain kosmettinen. Ulkoilma ei sinänsä heikennä kalusteiden kestä-vyyttä, mutta jos puun kellertävä sävy halutaan palauttaa, sekin onnistuu.

Tarvitaan vain hieman aikaa, puupuh-distetta ja öljyä sekä hiukan lihasvoi-maa. Puupuhdiste on voimakkaasti emäksinen ja syövyttävä aine, joten sen kanssa on käytettävä suojakäsineitä ja suojalaseja. Varo myös vaatteitasi, sillä puupuhdiste myös valkaisee ja voi poistaa vaatteista värin.

ONGELMA:
Tiikkisissä pihakalusteissa näkyvät ajan jättämät jäljet.

RATKAISU:
Puupuhdistekäsittely ja öljyäminen palauttavat pihakalusteiden alkuperäisen ulkonäön.

Vie aikaa

Pari tuntia + kuivumisajat

Hinta

Puupuhdiste noin 20 €. Riittää moneen kalusteeseen.

Vaikeusaste

Todella helppoa. Puun puhdistaminen vaatii toki hieman lihasvoimaa.

Ohjeet

1

Kalusteet kannattaa huuhdella ennen niiden varsinaista käsittelyä. Käytä puutarhaletkua. Lisää puupuhdistetta vasta sitten, kun kalusteen pinta ei enää ”ui” vedessä.

2

Puupuhdisteena käytetään useim-miten tiivistettä, mutta tarkista ohjeet pakkauksesta. Käytä pehmeää, pitkäharjaksista harjaa, jolla pääsee helposti käsiksi kaikkiin kohtiin. Pese puupuhdisteella kaikkialta, sillä muuten pintaan muodostuu helposti läikkiä.

3

Erityisen likaisia, mustia kohtia kannattaa hioa hieman hienolla hioma-paperilla. Hio märkää puupuhdistettua pintaa syiden suuntaisesti, jottet naarmuta puun pintaa.

4

Vaikeat kohteet voi pestä pois-heitettävällä hammasharjalla. Puupuhdiste ei saa kuivua, joten anna sen vaikuttaa vain 15-20 minuuttia. Huuhtele pinta sitten vedellä.

5

Anna kalusteiden kuivua täysin. Odota seuraavaan päivään ennen kuin käsittelet kalusteet puuöljyllä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutarhakalusteet