Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ehosta kalusteet puhdisteella ja öljyllä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Sade ja tuuli likaavat pihakalusteet ja tekevät niistä ikävän näköisiä. Puupuhdisteella ja öljykäsittelyllä saa ihmeitä aikaan.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
20 euroa
Ehosta kalusteet puhdisteella ja öljyllä

Johdanto

Kovapuiset, esimerkiksi tiikkiset pihakalusteet pärjäävät hyvin ulkona säässä kuin säässä. Vaikka kalusteet harmaan-tuvat ja näyttävät hieman kuluneilta, ongelma on vain kosmettinen. Ulkoilma ei sinänsä heikennä kalusteiden kestä-vyyttä, mutta jos puun kellertävä sävy halutaan palauttaa, sekin onnistuu.

Tarvitaan vain hieman aikaa, puupuh-distetta ja öljyä sekä hiukan lihasvoi-maa. Puupuhdiste on voimakkaasti emäksinen ja syövyttävä aine, joten sen kanssa on käytettävä suojakäsineitä ja suojalaseja. Varo myös vaatteitasi, sillä puupuhdiste myös valkaisee ja voi poistaa vaatteista värin.

Ohjeet

Toimi näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Kalusteet kannattaa huuhdella ennen niiden varsinaista käsittelyä. Käytä puutarhaletkua. Lisää puupuhdistetta vasta sitten, kun kalusteen pinta ei enää ”ui” vedessä.

2

Puupuhdisteena käytetään useim-miten tiivistettä, mutta tarkista ohjeet pakkauksesta. Käytä pehmeää, pitkäharjaksista harjaa, jolla pääsee helposti käsiksi kaikkiin kohtiin. Pese puupuhdisteella kaikkialta, sillä muuten pintaan muodostuu helposti läikkiä.

3

Erityisen likaisia, mustia kohtia kannattaa hioa hieman hienolla hioma-paperilla. Hio märkää puupuhdistettua pintaa syiden suuntaisesti, jottet naarmuta puun pintaa.

4

Vaikeat kohteet voi pestä pois-heitettävällä hammasharjalla. Puupuhdiste ei saa kuivua, joten anna sen vaikuttaa vain 15-20 minuuttia. Huuhtele pinta sitten vedellä.

5

Anna kalusteiden kuivua täysin. Odota seuraavaan päivään ennen kuin käsittelet kalusteet puuöljyllä.

Vie aikaa

Pari tuntia + kuivumisajat

Hinta

Puupuhdiste noin 20 €. Riittää moneen kalusteeseen.

Vaikeusaste

Todella helppoa. Puun puhdistaminen vaatii toki hieman lihasvoimaa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin