Ehosta kalusteet puhdisteella ja öljyllä

Sade ja tuuli likaavat pihakalusteet ja tekevät niistä ikävän näköisiä. Puupuhdisteella ja öljykäsittelyllä saa ihmeitä aikaan.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
20 euroa

Johdanto

Kovapuiset, esimerkiksi tiikkiset pihakalusteet pärjäävät hyvin ulkona säässä kuin säässä. Vaikka kalusteet harmaan-tuvat ja näyttävät hieman kuluneilta, ongelma on vain kosmettinen. Ulkoilma ei sinänsä heikennä kalusteiden kestä-vyyttä, mutta jos puun kellertävä sävy halutaan palauttaa, sekin onnistuu.

Tarvitaan vain hieman aikaa, puupuh-distetta ja öljyä sekä hiukan lihasvoi-maa. Puupuhdiste on voimakkaasti emäksinen ja syövyttävä aine, joten sen kanssa on käytettävä suojakäsineitä ja suojalaseja. Varo myös vaatteitasi, sillä puupuhdiste myös valkaisee ja voi poistaa vaatteista värin.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

1

Kalusteet kannattaa huuhdella ennen niiden varsinaista käsittelyä. Käytä puutarhaletkua. Lisää puupuhdistetta vasta sitten, kun kalusteen pinta ei enää ”ui” vedessä.

2

Puupuhdisteena käytetään useim-miten tiivistettä, mutta tarkista ohjeet pakkauksesta. Käytä pehmeää, pitkäharjaksista harjaa, jolla pääsee helposti käsiksi kaikkiin kohtiin. Pese puupuhdisteella kaikkialta, sillä muuten pintaan muodostuu helposti läikkiä.

3

Erityisen likaisia, mustia kohtia kannattaa hioa hieman hienolla hioma-paperilla. Hio märkää puupuhdistettua pintaa syiden suuntaisesti, jottet naarmuta puun pintaa.

4

Vaikeat kohteet voi pestä pois-heitettävällä hammasharjalla. Puupuhdiste ei saa kuivua, joten anna sen vaikuttaa vain 15-20 minuuttia. Huuhtele pinta sitten vedellä.

5

Anna kalusteiden kuivua täysin. Odota seuraavaan päivään ennen kuin käsittelet kalusteet puuöljyllä.

Vie aikaa

Pari tuntia + kuivumisajat

Hinta

Puupuhdiste noin 20 €. Riittää moneen kalusteeseen.

Vaikeusaste

Todella helppoa. Puun puhdistaminen vaatii toki hieman lihasvoimaa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutarhakalusteet