Video
Helppo
Vaikea

Kovapuiset, esimerkiksi tiikkiset pihakalusteet pärjäävät hyvin ulkona säässä kuin säässä. Vaikka kalusteet harmaantuvat ja näyttävät hieman kuluneilta, ongelma on vain kosmettinen.

Ulkoilma ei sinänsä heikennä kalusteiden kestävyyttä, mutta jos puun kellertävä sävy halutaan palauttaa, sekin onnistuu. Tarvitaan vain hieman aikaa, puupuhdistetta ja öljyä sekä hiukan lihasvoimaa.

ONGELMA

Tiikkisissä pihakalusteissa näkyvät ajan jättämät jäljet.

RATKAISU

Puupuhdistekäsittely ja öljyäminen palauttavat pihakalusteiden alkuperäisen ulkonäön.

Voit muuttaa vanhat kovapuiset pihakalusteesi aivan uuden näköisiksi. Puhdista puupuhdisteella ja palauta kalusteen hehku puuöljyllä.

Voit muuttaa vanhat kovapuiset pihakalusteesi aivan uuden näköisiksi. Puhdista puupuhdisteella ja palauta kalusteen hehku puuöljyllä.

Puupuhdiste on voimakkaasti emäksinen ja syövyttävä aine, joten sen kanssa on käytettävä suojakäsineitä ja suojalaseja. Varo myös vaatteitasi, sillä puupuhdiste myös valkaisee ja voi poistaa vaatteista värin.

TOIMI NÄIN:

1. Kalusteet kannattaa huuhdella

ennen niiden varsinaista käsittelyä. Käytä puutarhaletkua. Lisää puupuhdistetta vasta sitten, kun kalusteen pinta ei enää ”ui” vedessä.

2. Puupuhdisteena käytetään useimmiten

tiivistettä, mutta tarkista ohjeet pakkauksesta. Käytä pehmeää, pitkäharjaksista harjaa, jolla pääsee helposti käsiksi kaikkiin kohtiin. Pese puupuhdisteella kaikkialta, sillä muuten pintaan muodostuu helposti läikkiä.

3. Erityisen likaisia, mustia kohtia

kannattaa hioa hieman hienolla hiomapaperilla. Hio märkää puupuhdistettua pintaa syiden suuntaisesti, jottet naarmuta puun pintaa.

4. Vaikeat kohteet

voi pestä poisheitettävällä hammasharjalla. Puupuhdiste ei saa kuivua, joten anna sen vaikuttaa vain 15–20 minuuttia. Huuhtele pinta sitten vedellä.

5. Anna kalusteiden kuivua täysin

Odota seuraavaan päivään, ennen kuin käsittelet kalusteet puuöljyllä.