Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Useimmat pihapolut on tehty kivistä tai laatoista, mutta puu on vähintään yhtä hyvä vaihtoehto. Näyttävän lautapolun rakentaminen ei vie sen pitempään kuin kestävän laatoituksen tekeminen.

Tässä jutussa pihapolku rakennetaan vanhan puuterassin jatkoksi. Asukkaat halusivat päästä kasvihuoneelle kuivin jaloin, joten pihalle päätettiin rakentaa yksinkertainen puurunko, joka päällystettiin samoilla laudoilla kuin vanha terassi.

Terassi samalla periaatteella

Pihapolun tiellä kohosi yksi iso este: vanha pihapuu. Puu olisi voitu kaataa, mutta ongelma päätettiin ratkaista toisella tavalla. Puun kiertämiseen tarvittiin lopulta vain pieni ylimääräinen mutka, joka ei heikentänyt polun rakennetta.

Tämä lautapolku on vain puolitoista metriä leveä, mutta se on rakennettu samalla periaatteella kuin terassi. Voit halutessasi käyttää ohjeita myös terassin rakentamiseen. Lautapolku ja terassi näyttävät todella hienoilta, kun ne tehdään samalla kertaa.

Toimitus suosittelee: Näin asennat terassilaudat

Lataa artikkeli, ja saat terassin rakennusohjeet vaihe vaiheelta. Näytämme muun muassa, miten terassille rakennetaan luja pohja.