Näin nurmikko selviää kesälomasta

Kannattako nurmikko leikata aivan lyhyeksi ennen lomaa, jotta se ei kasva liian pitkäksi, vai pärjääkö nurmikko paremmin, jos sen antaa rehottaa?

nurmikko lomalla

Älä panikoi, vaikka nurmikko on päässyt kasvamaan pitkäksi kesäloman aikana, sillä siitä on vain hyötyä.

VIISI HYVÄÄ NEUVOA nurmikon hoitamiseen loman aikana

  1. Älä lannoita! Lopeta lannoittaminen lomaa edeltävinä viikkoina. Nurmikon kasvua ei ole mitään syytä villitä.
  2. Tarkista säätiedotus! Jos säätiedotus lupaa kuivaa ja aurinkoista jaksoa, anna ruohon kasvaa hieman pitemmäksi, noin viisisenttiseksi. Vähän pitempänä ruoho suojaa maata ja juuria kuivumiselta. Jos luvassa on sadetta, voit leikata nurmikon lyhyeksi.

LUE LISÄÄ: Rakenna tallipaikka robottiruohonleikkurille

  1. Säästä vettä! Nurmikot ovat kestäviä ja kasvavat nopeasti jopa pitkän kuivan kauden jälkeen. Ruohonkorret ja vihreä väri palaavat takaisin heti, kun alkaa sataa. Kastelemiseen ei kannata käyttää kallisarvoista juomavettä.
  2. Älä huoli, vaikka lähdet matkoille pitemmäksi aikaa! Ruoho toipuu kuivuudesta nopeasti. Jos kesästä tulee märkä, anna ruohon kasvaa ennen leikkaamista, jotta se ehtii vahvistua. Viimeinen neuvo koskee myös kevättä ja syksyä.
  3. Älä ala heti riehua ruohonleikkurin kanssa, kun tulet kotiin! Vaikka ruoho olisi venähtänyt polvenkorkuiseksi, älä leikkaa liikaa kerralla. Ruohoa pitäisi lyhentää kerralla vain 1/3-1/2 korren pituudesta.

LUE MYÖS: Näin saat maailmanluokan nurmikon!

    Muut lukevat juuri nyt …