Näin teet kukkapenkeille halvat reunukset raudasta

Kukkapenkkien valmiit rautareunukset ovat kalliita. Voit saada samanlaiset reunukset neljäsosahintaan tilaamalla ne metallipajalta.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 päivää.
Hinta
15 €/m
Voit ruuvata metallilevyjen päät yhteen tai kiinnittää ne pieniin puukeppeihin.

Voit ruuvata metallilevyjen päät yhteen tai kiinnittää ne pieniin puukeppeihin.

Johdanto

Mittatilaustyönä tehdyt kukkapenkin reunukset voivat maksaa yli 50 euroa metri. Nämä reunukset tilattiin metallipajalta neljä kertaa halvemmalla. Ohuesta rautalevystä leikatut reunukset rajaavat kukkapenkin siististi ja edullisesti.

Tilaa rautalevyt valmiina metallipajalta

Raudasta tehdyt levyt ruostuvat ja saavat tyylikkään ruskean pinnan. Valmiiksi ruosteiset ja sopivan kokoisiksi leikatut kukkapen-kin reunukset ovat suosittuja mutta kalliita.

Voit säästää rahaa ostamalla sopivan levyn itse ja leikkauttamalla sen sopiviksi paloiksi metallipa-jalla. Voit sahata levyn suikaleiksi myös itse kulmahiomakoneella ja katkaisu laikalla.

Se on kuitenkin melko työlästä. Ruoste on merkki siitä, että rauta hapettuu ja hajoaa.

Ruostuminen on kuitenkin niin hidasta, että raudasta tehdyt kukkapenkin reu-nukset kestävät tarpeeksi pitkään. Ohuesta levystä tehdyt reunukset ovat käteviä myös siksi, että niistä voi tehdä kaarevia kukkapenkkejä.

Näissä rakennusohjeissa on:

  • Vaihe vaiheelta etenevät ohjeet
  • Materiaalilista
  • Video

Ohjeet

01
Tee näin 5 Vaihe

Pyysimme paikallista metallipajaa leikkaamaan 100x200 sentin kokoisen rautalevyn kuuteen yhtä leveään osaan. 16,6 senttiä korkeat levyt pitävät tie­ soran tehokkaasti paikallaan ja estävät nurmikkoa leviämästä tielle.

Kaiva reunusta varten niin syvä kouru, että raudat jäävät 3-4 senttiä maan yläpuolelle.

Poraa levyjen päihin valmiit reiät ja kiinnitä ne pieniin keppeihin. Upota kepit hieman syvemmälle kuin reunukset, jotta kepit eivät jää näkyviin.

1

Tee pieniä keppejä metallilevyjen kiinnittämistä varten. Tässä käytetään halkaistuja terassilautoja. Kepit ovat noin puoli metriä pitkiä. Teroita keppien alapäät ja maalaa yläpäät mustiksi.

2

Poraa levyihin reiät ruuveja varten. Lyö reikien kohdalle kolot pistepuikolla 1,5 sentin päähän raudan päästä ja 6 sentin päähän yläreunasta. Poraa aluksi hitaasti 4 millin terällä ja sen jälkeen 6 millin terällä.

3

Viritä linjalanka ja kaiva kouru. Nosta lanka 5 senttiä reunuksen yläpuolelle, jotta voit asentaa levyt tarkasti oikeaan korkeuteen.

4

Pystytä kepit jokaisen liitoksen kohdalle, jotta voit kiinnittää levyjen päät. Upota kepit vasaralla noin 2-3 senttiä levyn reunan alapuolelle.

5

Säädä levyt kohdilleen ja purista ne kiinni. Kiinnitä raudat keppeihin 5,5x40 millin ruuveilla. Täytä kourut lopuksi hiekalla tai soralla.

Materiaalit

  • Rautalevyjä, 3 mm, 16,6x200 cm
  • Keppejä, 28x60 mm, 50 cm pitkiä
  • Ruostumattomia ruuveja, 5,5x40 mm

Erikoistyökalut

  • Pistepuikko

Vie aikaa

Noin 2 päivää.

Hinta

10–15 euroa metri.

Vaikeusaste

Työ on helppoa, kun levyt tilataan valmiina metallipajalta.

Video

Tarkat merkit metalliin

Video

Hyvä pito liukkaasta metallista

Video

Pidä metalliterä siistinä

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …