Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Ulkosuihku

Kuumana kesäpäivänä mikään ei ole niin mukavaa kuin viilentävä suihku ulkona. Voit rakentaa ulkosuihkun itse vain murto-osalla valmiin hinnasta. Ulkosuihkun rakentamisen ei tarvitse olla vaikeaa tai kallista. Näissä ohjeissa näytetään, miten rakennat ulkosuihkun yhdessä päivässä.

Ulkosuihku 4 samanlaisesta osasta

Tämä ulkosuihku rakennetaan 4 samanlaisesta osasta. Tee sapluuna huolellisesti ja rakenna osat sen mukaan. Kun sapluuna on paikallaan, loppu sujuu leikiten.

Tolpat kuusesta

Tämän ulkosuihkun seinät rakennetaan tolpista. Voit rakentaa seinät myös kuusirangoista, jos haluat suihkusta hieman karumman näköisen. Jokainen seinä tehdään viidestä 170 senttiä pitkästä tolpasta tai rangasta.

Suihkun pohja rakennetaan painekyllästetyistä laudoista.

Veden vetäminen suihkulle sujuu helposti. Järjestelmä koostuu puutarhaletkusta, erilaisista liittimistä. Suihkupää ja -teline ostettiin edullisesti rautakaupan poistomyynnistä. Kaikki materiaalit maksoivat yhteensä noin 60 euroa. .

Ulkosuihkun rakenteet

Tämän ulkosuihkun rakenteet ovat painavat, mikä tarkoittaa, että suihku pysyy paikallaan myös kovalla tuulella. Suihkua voi kuitenkin tarvittaessa siirtää. Neljä seinää ruuvataan kiinni pohjaan. Seinistä tulee pyöreät, kun ne ruuvataan yhteen neljäsosaympyrän muotoisen sapluunan päällä. Aloita työ sapluunan tekemisestä.

Ulkosuihkun paikka

Paras paikka ulkosuihkulle on sadevesikaivon päällä. Yksi vaihtoehto on upottaa suíhkun alle hulevesikasetti.

Voit lukea hulevesikasetin rakentamisesta lisää täältä.

Ulkosuihku voi olla myös nurmikolla, mutta silloin suihkua pitää siirtää säännöllisesti, jotta nurmikko ei mene pilalle.

Vältä varjoja

Pystytä ulkosuihku aurinkoon ja jätä koko puutarhaletku nurmikolle. Siten ulkosuihku ei täyty puusta putoavista lehdistä ja linnunkakasta.

Levitä letku kokonaan nurmikolle, jotta aurinko lämmittää sen sisällä olevan veden. Letkussa on tarpeeksi vettä nopeaan suihkuun.

Lataa täydelliset ulkosuihkun rakennusohjeet. Saat perusteelliset, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet sekä täydellisen materiaalilistan.