Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oikea sidonta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Nuoret puut tarvitsevat toisinaan lisätukea, varsinkin kovalla tuulella.

On kuitenkin tärkeää, että pääsee aina myös huojumaan vapaasti. Puuta ei saa sitoa ylempää kuin rungon kolmanneksen kohdalta, sillä sen on siis saatava huojua vapaasti tuulessa, koska se vahvistaa sekä runkoa että juuristoa.

Puun molemmille puolille lyödään paalu. Siihen voi käyttää tavallista moukaria tai paalujuntaa, joka nopeuttaa työtä jonkin verran. Paalut sijoitetaan niin, että puulle jää tilaa huojua. Koska länsituuli on tässä kaikkein yleisin, paalut lyödään puun pohjois- ja eteläpuolelle.

Runko kiinnitetään nailonhihnalla. Hihnai kierretään rungon ympäri ja kiristetään kumisoljella. Hihnan päät liitetään yhteen paalun takapuolelle ja ruuvataan kiinni. Hihna asetetaan kaksin kerroin siihen kohtaan, josta se ruuvataan kiinni.

Näin ruuvi saa paremman otteen, ja hihna pysyy tukevammin kiinni.Sama tehdään toiselle puolelle. Nyt puu on sidottu ja tuettu niin, ettei se taitu eikä kasva vinoon tuulen takia.

Puuta saa pitää sidottuna vain 2-3 år, minkä jälkeen puu on tarpeeksi vahva selvitäkseen ilman tukea. On myös tarkistettava säännöllisesti, ettei tukihihna hankaa puun kaarnaa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin