Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Vihannesten nostaminen omasta puutarhasta on erittäin palkitsevaa. Kasvimaan hoitaminen on kuitenkin kovaa työtä, jossa pitää kumarrella alituiseen rikkaruohojen ja etanoiden perässä.

Rakenna halvan kohopenkit

Kohopenkki on fiksu ratkaisu, sillä se nostaa kasvimaan mukavalle työskentelykorkeudelle. Voit rakentaa yhdessä lauantaissa siistit ja halvat kohopenkit, jotka toimivat kasvimaana vuosia.

Mitoita kohopenkit tilan mukaan

Voit päättää itse, kuinka isot kohopenkit rakennat. Metrin levyinen ja kaksi metriä pitkä kohopenkki maksaa alle 100 euroa. Kohopenkit kannattaa yleensä rakentaa sen verran kapeiksi, että niiden keskelle on helppo yltää molemmilta puolilta.

Rakenna halvat kohopenkit, mutta käytä hyviä materiaaleja

Voit käyttää terassin rakentamisesta jääneet laudat kohopenkkien rakentamiseen. Lehtikuusesta tehdyt tolpat ja laudat sopivat halpojen kohopenkkien rakentamiseen.

Kohopenkin maan pitää pysyä kosteana

Käytä oikeanlaista maata, jotta saat kohopenkeistäsi irti mahdollisimman paljon. Suosittelemme, että sekoitat mullan sekaan kasvuturvetta, jotta kasvisi saavat parhaat kasvuolosuhteet.

Halvat kohopenkit eri tavoilla

Halvat ja siistit kohopenkit voi tehdä lukemattomin eri tavoin. Voit päättää itse kohopenkin koon, korkeuden ja värin. Voit rakentaa myös siirrettävän kohopenkin kiinnittämällä sen alle pyörät.

Täydelliset ohjeet halvan kohopenkin rakentamiseen

Kohopenkki on loistava lisä jokaiselle pihalle ja sopiva projekti jokaiselle tee se itse -rakentajalle. Voit rakentaa itsellesi halvan ja siistin kohopenkin Tee Itsen vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla. Kohopenkin rakentaminen ja täyttäminen kestää vain päivän, jos öljyämistä ei oteta huomioon. Työn iloa!

TOIMITUS SUOSITTELEE: Löydät täältä kaikkien kohopenkkien rakennusohjeet, jotka Tee Itse on rakentanut vuosien varrella. Katso kaikki Tee Itsen kohopenkit.