Näin torjut muurahaiset

Muurahaisilta on vaikea välttyä kokonaan, mutta ongelmaa voi rajoittaa. Kerromme parhaat vinkit, joilla voit torjua pieniä ja ovelia kiusankappaleita.

Pienet hiekkakasat laattasaumoissa ovat selvä merkki siitä, että muurahaiset tekevät kaivauksia laattojen alla.

Merkkejä:

Kuhiseva joukko muurahaisia, usein jalkalistojen vierustoilla. Muurahaiset jättävät hajupolun, mikäli ne löytävät ruokaa, ja urat houkuttelevat uusia tulijoita.

Sisälle tunkevat muurahaiset ovat tyypillinen kevään merkki. Myöhemmin kesällä ne yrittävät etsiä ruokansa ulkoa.

Millaisia vaurioita ne aiheuttavat?

Tavalliset mustat muurahaiset ovat paitsi kiusallisia myös haitallisia, jos ne pääsevät terassin alle tekemään tuhojaan. Ajan myötä terassiin syntyy reunuksia, joihin voi kompastua.

Pieniä keltaisia muurahaisia näkee harvoin, sillä ne rakentavat asuntonsa puulattian alle ja voivat aiheuttaa lahovaurioita. Mustat isot hevosmuurahaiset ovat pahimpia, sillä ne syövät talon puurakenteeet.

Lue lisää: Laattaterassi

Miten niitä torjutaan?

Tavalliset muurahaiset voi yleensä häätää karkottimella. Muurahaisansasta voi olla apua muurahaisarmeijan tilapäiseen maihinnousuun.

Tilanne on pahempi, jos muurahaiset ovat tehneet pesänsä talon alle. Silloin muurahaispesään pitäisi päästä käsiksi, jotta sen voi myrkyttää.

Pienten keltaisten muurahaisten ja isojen hevosmuurahaisten karkoittamiseen tarvitaan usein ammattiapua.

Piilota makeat ruoat

Makeat ruoat vetävät muurahaisia puoleensa. Huolehdi siitä, että ruuan tähteet eivät jää näkyviin, pese leikkuulauta ja laita astiat pesukoneeseen viipymättä.

Myös rakojen tiivistäminen ja roska-astian tyhjentäminen voivat ehkäistä muurahaisten maihinnousun.

Miten vältyt niiltä?

Vaikka pääisisit eroon useimmista pesän muurahaisista, jäljelle jää aina muutamia tuhosta selvinneitä. Yleensä ne väistämättä jatkavat elämäänsä varsin lähellä vanhaa pesäpaikkaansa.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Puutarha