Pystytä aita helpolla tavalla

Ruuvaa tolpat kiinni aitaelementteihin ja unohda mittaaminen! Tällä keinolla varmistat, että kaikki elementit ja tolpat sopivat täydellisesti yhteen. Säästät lisäksi paljon aikaa!

Vaikeusaste
Vie aikaa
30 minuuttia/elementti
Hinta
45 euroa/elementti
Aita helpolla tavalla: Täydellinen lopputulos joka kerta!

Tämän takia se on helppoa! Valmiiksi asennettuja tolppia voi käyttää apuna kuoppien paikkojen mittaamisessa. Lisäksi tolppien kiinnittäminen helpottaa elementtien käsittelelyä.

Johdanto

Aidan tolpat pystytetään yleensä ennen aidan rakentamista, mutta valmiiksi kiinnitetyt tolpat helpottavat aidan pystyttämistä. Aloita asentamalla molemmat tolpat ensimmäiseen elementtiin. Aseta elementti oikealle paikalleen ja katso, mihin kohtaan tolppien kuopat pitää kaivaa. Pystytä tolpat kuoppiin, säädä elementti suoraan ja vala tolpat kiinni betoniin.

Seuraaviin elementteihin riittää yksi tolppa. Kaiva uuden tolpan kohdalle kuoppa ja kiinnitä elementin toinen pää edellisen elementin tolppaan. Niin helppoa se on!

Ohjeet

01
Tee näin 5 Vaihe

1

Kiinnitä ensimmäinen tolppa elementtiin kahdella isolla ja säänkestävällä kulmarau- dalla noin 10 senttiä elementin ylä- ja ala- reunoista. Ensimmäiseen elementtiin pitää kiinnittää kaksi tolppaa, muihin vain yksi.

2

Kiinnitä kulmaraudat tarkasti yhtä kauas tolppien reunoista, jotta aidasta tulee suora. Tämän aidan elementit kiinnitetään tolppien keskelle.

3

Nosta ensimmäinen elementti oikealle paikalleen ja kaiva tolpille kuopat. Kaada kuoppien pohjalle ämpärillinen pikkukiviä ja pystytä aitaelementti.

4

Säädä elementti pysty- ja vaakasuoraan. Tue elementti vinotuilla. Kiinnitä vinotuet tolppien sisäpuolelle, jotta voit kiinnittää seuraavan elementin tolppaan.

5

Kaada kuoppaan maakosteaa betonia sekä hieman vettä ja sekoita ne toisiinsa. Tiivistä betoni ja peitä se maalla. Asenna loput elementit samalla tavalla. Työn iloa!

Materiaalit

Kahteen elementtiin:

  • 2 aitaelementtiä, 180x150 cm
  • 8 säänkestävää kulmarautaa ja ruuveja
  • 3 tolppaa, 7,5x7,5 cm
  • 6 sahattua lautaa 1,6x10x240 cm vinotuiksi
  • Maakosteaa betonia

Vie aikaa

30 minuuttia/elementti

Hinta

Ensimmäinen elementti maksaa noin 60 euroa, seuraavat elementit noin 30 euroa.

Piirustus

Hienosäädä pikkukivillä

Aitaelementtien korkeuden säätä-misessä kannattaa käyttää apuna pikkukiviä. Pikkukivet ovat käteviä, sillä ne tukevat tolppia ja tolpat voi upottaa niiden keskelle. Lisäksi kivet suojaavat tolppia kosteudelta, sillä maan kosteus ei nouse tolppiin kiviä pitkin.

Tee kuopista noin metrin syvyiset. Routa ei yleensä yllä tolppien juureen, jos lunta ei kolata pois aidan vierestä talven aikana.

Hienosäädä pikkukivillä

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …