Aita helpolla tavalla: Täydellinen lopputulos joka kerta!

Tämän takia se on helppoa! Valmiiksi asennettuja tolppia voi käyttää apuna kuoppien paikkojen mittaamisessa. Lisäksi tolppien kiinnittäminen helpottaa elementtien käsittelelyä.

Aidan tolpat pystytetään yleensä ennen aidan rakentamista, mutta valmiiksi kiinnitetyt tolpat helpottavat aidan pystyttämistä. Aloita asentamalla molemmat tolpat ensimmäiseen elementtiin. Aseta elementti oikealle paikalleen ja katso, mihin kohtaan tolppien kuopat pitää kaivaa. Pystytä tolpat kuoppiin, säädä elementti suoraan ja vala tolpat kiinni betoniin.

Seuraaviin elementteihin riittää yksi tolppa. Kaiva uuden tolpan kohdalle kuoppa ja kiinnitä elementin toinen pää edellisen elementin tolppaan. Niin helppoa se on!

Vie aikaa:

30 minuuttia/elementti

Hinta:

Ensimmäinen elementti maksaa noin 60 euroa, seuraavat elementit noin 30 euroa.

Materiaalit (kahteen elementtin):

  • 2 aitaelementtiä, 180x150 cm
    • 8 säänkestävää kulmarautaa ja ruuveja
    • 3 tolppaa, 7,5x7,5 cm
    • 6 sahattua lautaa 1,6x10x240 cm vinotuiksi
    • Maakosteaa betonia

Hienosäädä pikkukivillä

Aitaelementtien korkeuden säätämisessä kannattaa käyttää apuna pikkukiviä. Pikkukivet ovat käteviä, sillä ne tukevat tolppia ja tolpat voi upottaa niiden keskelle. Lisäksi kivet suojaavat tolppia kosteudelta, sillä maan kosteus ei nouse tolppiin kiviä pitkin.

Tee kuopista noin metrin syvyiset. Routa ei yleensä yllä tolppien juureen, jos lunta ei kolata pois aidan vierestä talven aikana.

Aita helpolla tavalla