Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sahaa tolpan pää viistoksi

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Portinpylväiden yläpää on aina sahattava viistosti niin, että sadevesi valuu niiden päältä pois. Tässä puuseppä näyttää, miten kaunis lopputulos syntyy yksinkertaisen sabluunan avulla.

Abluuna tehdään liittämällä yhteen kaksi samanpaksuista laudanpätkää. Ensin lautaan piirretään suora kulma ja toinen lauta asetetaan toisen päälle poikittain. Etäisyys laudan päästä ei tässä ole kovin tärkeä, mikä tahansa 5 ja 10 cm:n välillä on hyvä.

Tärkeää sen sijaan on se, että laudat liitetään yhteen suorassa kulmassa. Tässä piirretään merkkiviiva kummallekin puolelle, niin liima on helppo levittää oikeaan kohtaan. Puoliskoihin sivellään puuliimaa ja sitten laudat ruuvataan yhteen. On erittäin tärkeää, että laudat pysyvät hievahtamatta yhdessä. Niihin ruuvataan viisi ruuvia, joiden on oltava niin pitkiä, että ne lävistävät kaksi kolmasosaa alimmasta laudasta.

Nyt valmiina on yksinkertainen sabluuna, jonka avulla portinpylvään pään sahaaminen viistoksi sujuu kuin leikiten. Tähän portinpylvääseen tehdään 10 cm:n viistotus.Sabluuna asetetaan pylvään sivuun 10 cm:n päähn yläreunasta ja kiinnitetään puristimella.

Ennen sahaamisen aloittamista pitää valita pistosahaan oikeanlainen terä. Terän on oltava tukeva ja pylvään paksuutta pidempi. Asenna pistosaha niin, että sahauskulma on toivomasi kaltainen - tässä se on 30 astetta. Nyt vain annetaan sahan kulkea puuta pitkin sabluunaan tuettuna.

Toinen puoli sahataan samoin. Vinokärkinen portinpylväs on valmis. Sahaamista voi vielä jatkaa ja portinpylväästä voi tehdä viiston neljään suuntaan. Silloin sabluuna kiinnitetään pylvään toiseen sivuun ja sahataan samalla tavalla kuin edellä. Tämän yksinkertaisen sabluuman avulla säännöllinen ja kaunis lopputulos on aina taattu.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Sahaa tolpan pää viistoksi
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin