20 metriä aitaa yhdessä päivässa

Tolpanjalkojen avulla työ valmistuu käden käänteessä. Tarvitset vain narun, pienen moukarin ja vatupassin. Galvanoidut jalat kohottavat tolpat maasta, jotta ne eivät lahoa.

Tolpanjalat helpottavat suuresti aidan pystyttämistä.

Sinun ei tarvitse rehkiä kuoppia kaivamalla, maata siirtämällä ja betonia sekoittamalla - tolpanjalat isketään vain maahan pienellä moukarilla.

Ne eivät sovellu aivan kaikkeen, mutta monenmoiseen kuitenkin. Kerromme, mitä tolpanjalkoja voi käyttää mihinkin tarkoitukseen.

Näytämme myös, miten jalat saa pysymään parhaiten suorassa, jotta aita näyttää kauniilta.

Tolpanjalan ominaisuudet

Tolpanjalkoja on saatavana erikokoisina ja -pituisina. Niitä ei ole tarkoitettu kantavien rakenteiden ankkurointiin, mutta ne sopivat täydellisesti esimerkiksi aitojen, puuvajojen tai kuivaustelineiden kiinnittämiseen.

  1. Jalan sisämitan on vastattava tolpan ulkomittaa. Sisämitta on 4,5-10 senttiä.

  2. Tolpat kiinnitetään kahdella ranskalaisella puuruuvilla (Ø 8). Aseta ruuvit päällekkäin tai porrastetusti kummallekin puolelle.

  3. Tolpanjalan kiilan neljä laippaa helpottavat sen iskemistä maahan ja tekevät siitä erittäin vahvan.

  4. Tolpanjalkojen pituus on yleensä 45-75 cm.

  5. Jalan kiilaosa on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joka ei ruostu. Tolpanjalat pitävät tolpat koholla maanpinnasta, jotta ne eivät altistu kosteudelle ja lahoamiselle.

Näin varmistat, että tolpanjalat ovat suorassa

Suurin haaste tolpanjalkojen asennuksessa on saada ne pysymään suorassa kumpaankin suuntaan. Tämä onnistuu hyvin, jos toimit järjestelmällisesti.

1

Käytä oikeankokoisia tolppia. Sovita alustaan mieluummin liian suuri kuin liian pieni tolppa, jotta se sopii täydellisesti tolpanjalkaan. Jos tolpat ovat liian pieniä, niitä on vaikea asettaa suoraan ja ne irtoavat helposti jalasta.

2

Käytä palikkaa iskiessäsi jalkoja maahan, jotta jalkojen galvanointi ei vahingoitu.

3

Ensimmäinen jalka asetetaan aidan aloituskohtaan. Naputa sitten tappi vastakkaiseen päähän ja vedä naru kahden kohteen välille.

4

Tee välirima, joka on samanpituinen kuin aitamoduuli. Tässä välirimana käytetään yhtä aidantolpista.

5

Välirima asetetaan ensimmäisen ja toisen jalan väliin mahdollisimman lähelle narua.

6

Oikean etäisyyden saamiseksi tolppien välille tolpanjalka käännetään ylösalaisin. Jalan yläosa, joka nyt osoittaa alaspäin, työnnetään aivan välitapin lähelle ja asetetaan aivan narua vasten. Lyö sitten jalan kärkeä muutamia kertoja tehdäksesi merkinnän maahan.

7

Varmista, että jalan yläpään merkintä on tarkasti narun mukaisesti. Aseta sitten jalan kärki merkinnän keskelle ja iske jalka maahan.

8

Puolet jalasta voidaan iskeä maahan ennen vatupassin käyttöä. Tämän jälkeen tarkistetaan toistuvasti, että jalka pysyy suorassa sitä mukaa kun sitä isketään maahan. Jos jalka ei ole täysin suorassa, sitä voi vielä suoristaa hieman tolppien asentamisen jälkeen.

9

Kun jalat on isketty maahan, tolpat voidaan asentaa. Sen jälkeen kun tolpat on asennettu tolpanjalkoihin, on hyvä tarkistaa vielä kerran, että jalat ovat täysin suorassa ennen tolppien katkaisemista yläosastaan.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Aita