Miten ruohokiveys tehdään?

Ongelma:Pihallamme on pieni, väliaikaisena parkkipaikkana toimiva nurmialue. Se menee helposti huonoon kuntoon, joten olemme ajatelleet tehdä tilalle ruohokiveyksen. Miten ruohokivien alla oleva kantava kerros pitäisi oikeaoppisesti tehdä?Ratkaisu:

Ongelma:

Pihallamme on pieni, väliaikaisena parkkipaikkana toimiva nurmialue. Se menee helposti huonoon kuntoon, joten olemme ajatelleet tehdä tilalle ruohokiveyksen. Miten ruohokivien alla oleva kantava kerros pitäisi oikeaoppisesti tehdä?

Ratkaisu:

Ruohokiveyksen pinta on avoin verrattuna tavalliseen kiveykseen, joten sorakerroksiin pääsee enemmän vettä, jonka pitäisi nopeasti valua pois. Pohjakerros tulee myös salaojittaa, ellei pohjamaa ole läpäisevää materiaalia, kuten hiekkamaata.

Pohjalle tulee levittää 15 cm:n kerros pohjamursketta. Tavallisen murskeen sijasta seuraavaan kerrokseen tehdään normaalia karkeammasta murskeesta kantava kerros, jonka läpi vesi kulkee helpommin. Jos alueella on suhteellisen vähän ajoa, tavallinenkin murske sopii tarkoitukseen, kunhan salaojituksesta on huolehdittu.

    Muut lukevat juuri nyt …