Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

6 vaihtoehtoa pihatien laattojen kuviointiin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Oletko kyllästynyt harmaisiin ja suoraviivaisesti laatotettuihin betonilaattoihin? Tässä saat 6 erilaista kuviointi vaihtoehtoa, jotka ovat vahvoja ja kestävät painavien autojen painon.

teaser68794

On itse asiassa aika uskomatonta, miten monen talon pihakiveys on toteutettu isoilla betonilaatoilla tai harmailla päällystekivillä. Myös ne pihat, joilla seisoo upea vanhanajan puu-tai kivitalo tai sata vuotta vanha kauniisti rapattu talovanhus. Ajoväylän voi kuitenkin toteuttaa monella eri tavalla ja tehdä siitä sellaisen, joka istuu näyttävästi talon tyyliin. Valinta ei välttämättä vaadi edes kompromisseja, vaikka kiveyksellä halutaan ajaa painavilla autoilla. Jos haluaa varmistaa ajotielle tukevan perustan, oikean kaadon, tiiviit saumat ja vankat reunukset, voi niiden päälle asennettavan päällysteen valita monista eri vaihtoehdoista.

Muutamaa sääntöä on hyvä noudattaa:

  • Pienimpien betonikivien pitää olla vähintään 6 cm paksuja, isompien laattojen vähintään 7 cm.
  • Vältä 40–50 cm suurempia laattoja ellet sitten valitse oikeita ajotielaattoja.
  • Vältä pitkiä, läpikulkevia saumoja (yli 1,5 m) ellet asenna niitä poikittain tai viistoon ajosuuntaan nähden.

Pelkkä graniittipäällyste sopii hienosti vanhan rapatun talon ilmeeseen. Myös graniitin ja betonilaattojen yhdistelmä näyttää upealta – ja on helpompi asentaa ja pitää puhtaana.

Betonilaatat ja graniittikivet muodostavat modernin kuvion. Reunuksissa on hieman enemmän työtä, sillä laattoja pitää joko leikata tai käyttää reunoilla graniittikiviä.

Sauvakivistä saadaan kuvioinnilla elävämpi pinta kuin vain limittämällä kivet. Pitkien saumalinjojen vuoksi kuvion pitää olla diagonaalinen ajoväylään nähden.

On houkuttelevaa asentaa kuvio reunojen suuntaisesti, jolloin reunakiviä ei tarvitse leikata kuin hieman. Päällyste kestää pidempään, jos kuvio käännetään diagonaaliseksi.

Pitkittäissaumoja ei ole, joten kuvion voi tehdä hyvin ajosuunnan kanssa yhdensuuntaiseksi. Sovittamista ei juuri vaadita, kun mitat ovat 1:2, ja kaikkia neliöitä voi yhdistellä.

Kuvion voi tehdä ajolinjan suuntaisena, sillä pitkät saumalinjat katkeavat. Työ vaatii hieman enemmän suunnittelua, mutta samalla välttyy lähes täysin reunakivien leikkuulta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin