Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oikaise pihatien vinot laatat

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vajonnut pihakiveys ei ole kaunista katseltavaa. Vajoamiin syntyy lätäköitä, jotka jäätyvät ja heikentävät kiveyksen pohjaa entisestään. Nosta kivet ylös, oikaise alusta ja lado kivet takaisin. Hyvillä välineillä työ sujuu nopeasti.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
2 euroa
Vajoava pihakiveys

Lauta paljastaa, että laatat ovat liikkuneet. Vika vain pahenee ajan myötä.

Johdanto

Pihakivet ja -laatat ovat monella pihalla vinksin vonksin. Syynä on lähes poikkeuksetta se, että kiveyksen pohja on pettänyt raskaiden ajoneuvojen painosta. Liikennöimättömissä paikoissa vajoamisen syynä ovat yleisimmin puutteellinen salaojitus ja routavauriot.

Olipa syy mikä tahansa, korjausratkaisuja on vain yksi. Kiveys ja sen pohja on oikaistava perusteellisesti, sillä muuten ongelmat vain pahenevat ajan kuluessa. Uuden alustan pinta pitää nostaa hieman aiempaa ylemmäs, jotta kivet voi painaa kunnolla kiinni hiekkaan.

Lue lisää: Pihatie

Työ sujuu nopeasti ja helposti, kun valmistat kunnon apuvälineen tavallisesta laudasta. Sahaa laudan päihin sopivat lovet, jotta voit tasoittaa asennushiekan vetämällä lautaa kivien pintaa pitkin.

Ohjeet

Tee naïn

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

1

Vajonneet kivet on nostettava pois. Irrottaminen voi olla hankalaa. Voit nostaa kiveä rauhallisesti ylöspäin kahdella vanhalla talttapäämeisselillä. Kivi ei välttämättä irtoa heti, joten ole kärsivällinen.

2

Laita kuoppaan hieman lisää hiekkaa. Tässä käytetään karkeaa 0-8 millin asennus hiekkaa. Painele hiekkaa lapiolla tai jaloilla, kunnes sen pinta ei enää vajoa.

3

Tasoita asennushiekkakerros 5-8 milliä viereisten kivien alareunaa korkeammalle. 5-8 milliä viereisten kivien alareunaa korkeammalle. Se onnistuu helposti laudalla, jonka päätyihin on sahattu lovet. Sahaa lovet hiekkakerroksen pinnan korkeuden mukaan.

4

Lado kivet takaisin. Niiden yläpinta jää nyt hieman viereisiä kiviä korkeammalle. TÄRKEÄÄ: Harjaa kivet ensin puhtaiksi, jotta voit asentaa ne tiiviisti ja tasaisesti kuopan pohjalle.

5

Junttaa kivet muiden kivien tasoon. Ase ta kivien päälle lauta ja junttaa sitä kiviä vasten isolla vasaralla, kunnes asentamasi kivet ovat samalla tasolla muiden kanssa. Voit käyttää myös oikeaa junttaa.

6

Harjaa saumoihin uutta saumahiekkaa usean päivän ajan, jotta hie kan jyvät tiivistyvät kunnolla. Vesi ei valu kunnolla tiivistettyihin saumoihin, eivätkä rikkaruohot juurru niihin kunnolla.

Materiaalit

Asennushiekka on ainoa työhön tarvittava materiaali. Lisäksi tarvitaan muutamia tavallisia työkaluja.

Vie aikaa

2 tuntia

Hinta

2 euroa

Video

TEKNIIKAT: Kivien ja laattojen saumaaminen

Oikea asennushiekka tekee kiveyksestä vahvan

Vinkit & niksit

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Oikaise pihatien vinot laatat
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin