Betonin pitää olla maakosteaa, jotta kourun voi painaa siihen kiinni. Kouru kootaan ja upotetaan kosteaan betoniin kerralla. Ritilä asennetaan viimeiseksi.

Betonin pitää olla maakosteaa, jotta kourun voi painaa siihen kiinni. Kouru kootaan ja upotetaan kosteaan betoniin kerralla. Ritilä asennetaan viimeiseksi.

Sään ääri-ilmiöt yleistyvät ilmastonmuutoksen takia, ja se tarkoittaa muun muassa lisää rankkoja sateita. Talon räystäskourujen pitää olla riittävän isoja, jotta vesi ei valu maahan seiniä pitkin. Sama koskee pihakiveystä, jotta vesi ei valu vääriin paikkoihin tai keräänny lammikoiksi talon seinustalle. Vääriin paikkoihin valuva vesi johtaa helposti kosteusvaurioihin tai saa pihatien vajoamaan. Ritilällä peitetty vesikouru on erinomainen ratkaisu tilanteisiin, joissa pihan kallistuksia on vaikea muuttaa. Kouru toimii kuin tavallinen viemäriputki ja johtaa veden sadevesikaivon kautta hulevesiviemäriin.

Tärkeät esityöt

Ennen kuin kourun voi asentaa, sen kohdalta pitää irrottaa muutamia kiviä. Tässä tapauksessa kiviä pitää poistaa kolmen rivin verran. Kun olet irrottanut kivet, poista asennushiekka ja kokoa se kasoiksi, ennen kuin jatkat kaivamista. Asennushiekkaa tarvitaan uudestaan, kun kivet asennetaan takaisin.

Vesikouru pihatielle

Viemäri vai hulevesisäiliö

Hulevesisäiliö on kuin maanalainen tekoallas, jonka voi asentaa pihanurmikon alle. Vesi johdetaan säiliöön, josta vesi imeytyy maahan omaan tahtiinsa. Veden pitää kulkea säiliöön sihdin ja kaivon läpi, jotta säiliö ei täyty hiekasta.

Yleisempi vaihtoehto on johtaa vedet hulevesiviemäriin. Ota yhteyttä oman kuntasi rakennusvalvontaan, jos tontillasi ei ole valmista hulevesiliittymää.