Virhe pihatiellä

Useimmat pihatiet tehdään samojen periaatteiden mukaan. Siksi ei kai ole ihme, että myös samat virheet toistuvat monissa kiveyksissä. Kivet vajoavat alustaan ja liukuvat sivuille.

Esittelemme 5 tavallista virhettä. Liitteenä olevasta artikkelista voit lukea perussäännöt, joilla kiveys pysyy kunnossa vuosikymmenet. Kerromme myös, miten voit korjata vanhat virheet.

Lue lisää: Pihatie

5 TAVALLISTA VIRHETTÄ PIHATIELLÄ
Virhe pihatiellä - murske Liian vähän murskettaJos multaa ei poisteta ja maapohjaa tiivistetä perusteellisesti ennen 15-senttisen murskekerroksen levittämistä, kiveys vajoaa pitemmän päälle heikoimmista kohdista. Vesi kerääntyy vajoamiin, ja ongelma pahenee nopeasti.
Virhe pihatiellä - liikaa asennushiekkaaLiikaa asennushiekkaa Jos laattojen ja murskeen välissä on enemmän kuin 3-4 cm asennushiekkaa, kiveys ei kestä auton painoa. Renkaiden kohdalle tulee selvät painaumat.
Virhe pihatiessä - liian pieni tärylevyLiian pieni tärylevy Tavallisen laattaterassin pohjan tiivistämiseen riittää satakiloinen tärylevy, mutta pihatien rakentamiseen tarvitaan järeämpää kalustoa. Jos maakerroksia ei tiivistetä noin 200 kilon levyllä, kiveys painuu ja luisuu sivuille.
Virhe pihatiessä - väärä kaatoVäärä kaato Talon vieressä näkyvä kasvusto ja tummat laikut sokkelissa on selvä merkki siitä, että kiveys johtaa veden väärään suuntaan. Väärään suuntaan kallistuva kiveys voi aiheuttaa taloon vakavia kosteusvaurioita.
Virhe pihatiessä - puuttuvat reunakivetPuuttuvat reunakivet Reunakivien puuttuminen on pihateiden kaikkein yleisin virhe. Uloimmat kivet lähtevät liukumaan karkuun, jos niitä ei tueta reunakivillä. Leveimmät saumat ilmestyvät yleensä kiveyksen keskelle, mutta vika on siitä huolimatta reunoilla.