Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Paikkaa ovi kunto on

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kevytrakenteinen sisäovi vaurioituu iskusta tai kolhaisusta helposti, mutta vaikka siihen tulisi peräti reikä, sitä ei välttämättä tarvitse vaihtaa uuteen. Vaurion voi korjata jopa niin hyvin, että paikkausta ei näe. Eikä korjaaminen maksa juuri mitään. Katso, miten se tehdään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
10 euroa
Reikä sisäovessa

Johdanto

Hetken kuluttua ovi näyttää kuin uudelta. Korjaamalla oven itse säästää pitkän pennin.

Ohjeet

Mittaa

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Sahaa vanerista tai kovalevystä pala, joka on hieman reikää suurempi. Valitse levypala, joka on suurin piirtein yhtä paksu kuin ovilevy, yleensä 3 mm. Merkitse reiän sijainti ovessa korjauspalan avulla.

2

Leikkaa oveen reikä merkkien mukaan terävällä mattopuukolla. Reikä on helppo tehdä multicutterilla, jos käytössäsi on sellainen. Poista levypinnan takana oleva pinnoite, jotta saat aukosta hieman pintareikää suuremman.

Peitä reikä

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Leikkaa uusi levypala niin, että se on noin 1 cm:n reikää korkeampi ja le-veämpi. Piirrä reiän sijainti taustalevyyn. Käytä jo tekemääsi korjauspalaa mallina. Aseta palan keskelle ruuvi, sivele levyn pin-taan liimaa ja työnnä levypala reiästä läpi.

2

Pidä ruuvista kiinni, kun poraat reiät neliskanttisen aukon ympärille lähelle reunoja. Kiinnitä levy neljällä ruuvilla liiman kuivuessa. Odota pari tuntia.

Levy takaa, että varsinainen korjaus-levypala saadaan ruuvattua/liimattua kunnolla kiinni.

3

Esiporaa reiät neljälle ruuville, joilla korjauspala kiinnitetään tausta-levyyn. Sivele korjauspalalle liimaa ja ruu-vaa se oveen kiinni. Odota vuorokausi ja poista sitten kaikki 8 ruuvia.

4

Tasoita reikä ja hio pinta, kun se on täysin kuiva. Maalaa puulle tarkoitetulla pohjamaalilla.

Jos ovi on vasta maalattu, voi riittää, että maalaat vain korjauskohdan. Muussa tapauksessa joudut maalaamaan koko oven.

Vie aikaa

Noin 1 vrk, ml. kuivumisaika.

Hinta

Noin 10 €

Vaikeusaste

Tehtävä on helppo.

Video

VINKIT: Estä nukan irtoaminen telasta

VINKIT: Vähennä lämpöä, kun maalaat

TYÖKALUT: Näin käytät monitoimityökalua

Videolla esitellään työkalun kätevät toiminnot ja tarvikkeet, joilla voi sahata, veistää, lyhentää, jyrsiä ja hioa paikoissa, joihin muut työkalut eivät mahdu. Konetta voi käyttää muun muassa puun, muovin, metallin ja laattasaumojen kanssa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin