Näin oikaiset oven

Vinossa roikkuva ja kynnykseen hankaava ovi ärsyttää ja pistää silmään. Ovea on vaikea avata ja sulkea, ja sen alta voi vetää. Vinossa roikkuvan oven voi korjata monella tavalla sen mukaan, mistä ongelma johtuu.

Pane oven alle pahvinpala. Jos se juuttuu kiinni, ovi on painunut liian lähelle lattiaa.

Pane oven alle pahvinpala. Jos se juuttuu kiinni, ovi on painunut liian lähelle lattiaa.

Johdanto

Harva asia on yhtä ärsyttävä kuin vinossa roikkuva ja huonosti sulkeutuva ovi. Ovi on parempi panna kuntoon heti kuin tuskailla sen kanssa loputtomiin. Se on helppoa oikeilla työkaluilla.

Selvitä aluksi, hankaako ovi ylhäältä karmia vasten vai osuuko se kynnykseen. Jos ovi on painunut, vika näkyy lukkopuolella. Tarkista mitalla, onko rako isompi oven alareunassa kuin ylhäällä.

Jos epäilet, että vika on kynnyksessä, voit tarkistaa asian vetämällä pahvinpalaa oven alla. Jos pahvi tarttuu kiinni, ovea pitää nostaa tai kynnystä laskea alemmas. Jos kumpikaan ei onnistu, toista on pakko kaventaa. Voit kaventaa ovea höylällä tai hiomakoneella, mutta ole varovainen, jotta ovesta ei tule liian lyhyt.

Ohjeistamme näet, miten löydät ongelman ytimen ja miten ratkaiset sen.

TARVITTAVAT TYÖVÄLINEET

Kaikkia työkaluja ei välttämättä tarvita.
Yleensä hiomakone ja erikoistyökalut riittävät.

  • KÄRKIHIOMAKONE
  • SARANARAUTA
  • HÖYLÄ
  • SÄHKÖHÖYLÄ

Ohjeet

1

Aloita tarkistamalla saranat. Jos yksi tai useampi ruuveista ei ole kunnolla kiinni, voit kiristää ne tai vaihtaa ruuvit uusiin.

2

Pujota tappiin rengas. Jos ovi roikkuu liian alhaalla, voit nostaa sitä saranarenkaalla. Joskus renkaita tarvitaan useampia. Renkaat nostavat oven irti kynnyksestä.

3

Hio kynnys. Voit kaventaa kynnystä tai karmia kärkihiomakoneella.

4

Käytä saranarautaa. Jos saranoiden tapit ovat vinot, ne voi yleensä vääntää suoriksi saranaraudalla. Aseta saranarauta tapin ympärille ja vedä tappia oviaukon suuntaan. Rautakaupoissa myydään erikokoisia saranarautoja.

5

Lyhennä ovea höylällä. Jos saranoita, karmia tai kynnystä ei voi säätää, ovea pitää höylätä. Kokeile aluksi käsihöylällä. Lyhennä ovea vähän kerrallaan ja tarkista, milloin ovi mahtuu kiinni.

6

Käytä sähköhöylää, jos ovea pitää kaventaa paljon. Ole varovainen, sillä sähköhöylä on todella tehokas!

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Ovet