Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin oikaiset oven

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vinossa roikkuva ja kynnykseen hankaava ovi ärsyttää ja pistää silmään. Ovea on vaikea avata ja sulkea, ja sen alta voi vetää. Vinossa roikkuvan oven voi korjata monella tavalla sen mukaan, mistä ongelma johtuu.

Pane oven alle pahvinpala. Jos se juuttuu kiinni, ovi on painunut liian lähelle lattiaa.

Pane oven alle pahvinpala. Jos se juuttuu kiinni, ovi on painunut liian lähelle lattiaa.

Johdanto

Harva asia on yhtä ärsyttävä kuin vinossa roikkuva ja huonosti sulkeutuva ovi. Ovi on parempi panna kuntoon heti kuin tuskailla sen kanssa loputtomiin. Se on helppoa oikeilla työkaluilla.

Selvitä aluksi, hankaako ovi ylhäältä karmia vasten vai osuuko se kynnykseen. Jos ovi on painunut, vika näkyy lukkopuolella. Tarkista mitalla, onko rako isompi oven alareunassa kuin ylhäällä.

Jos epäilet, että vika on kynnyksessä, voit tarkistaa asian vetämällä pahvinpalaa oven alla. Jos pahvi tarttuu kiinni, ovea pitää nostaa tai kynnystä laskea alemmas. Jos kumpikaan ei onnistu, toista on pakko kaventaa. Voit kaventaa ovea höylällä tai hiomakoneella, mutta ole varovainen, jotta ovesta ei tule liian lyhyt.

Ohjeistamme näet, miten löydät ongelman ytimen ja miten ratkaiset sen.

Vaurion syyt

  • Löystyneet saranat: Saranoiden kiinnitysruuvit voivat löystyä ajan kuluessa. Niin käy varsinkin oville, joista kuljetaan paljon, ja oville, jotka heiluvat paikallaan vedon takia.
  • Vino kynnys: Kynnyksen alla olevat tukikapulat voivat painua tai nousta liian ylös, jolloin ovi ei enää mene kunnolla kiinni.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Aloita tarkistamalla saranat. Jos yksi tai useampi ruuveista ei ole kunnolla kiinni, voit kiristää ne tai vaihtaa ruuvit uusiin.

2

Pujota tappiin rengas. Jos ovi roikkuu liian alhaalla, voit nostaa sitä saranarenkaalla. Joskus renkaita tarvitaan useampia. Renkaat nostavat oven irti kynnyksestä.

3

Hio kynnys. Voit kaventaa kynnystä tai karmia kärkihiomakoneella.

4

Käytä saranarautaa. Jos saranoiden tapit ovat vinot, ne voi yleensä vääntää suoriksi saranaraudalla. Aseta saranarauta tapin ympärille ja vedä tappia oviaukon suuntaan. Rautakaupoissa myydään erikokoisia saranarautoja.

5

Lyhennä ovea höylällä. Jos saranoita, karmia tai kynnystä ei voi säätää, ovea pitää höylätä. Kokeile aluksi käsihöylällä. Lyhennä ovea vähän kerrallaan ja tarkista, milloin ovi mahtuu kiinni.

6

Käytä sähköhöylää, jos ovea pitää kaventaa paljon. Ole varovainen, sillä sähköhöylä on todella tehokas!

Materiaalit

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin