9 turhaa ovivirhettä

Uuden ulko-oven asentaminen voi aiheuttaa ongelmia. Kaikki sujuu kuitenkin hyvin, jos otat huomioon monen tekemät klassiset virheet.

Voit asentaa uuden ulko-oven itse. Ennen kuin aloitat, sinun on kuitenkin otettava huomioon oven asennukseen liittyvät sudenkuopat. Vaikka työskentely sujuu suhteellisen helposti, asennusjärjestyksessä, materiaalien valinnassa ja yksityiskohdissa on runsaasti pohdittavaa ennen valmista lopputulosta.

Jos esimerkiksi aloitat ruuvien kiinnittämisen väärältä puolelta, ovi jää vinoon. Ja jos karmin ruuvien taakse jää palikoita, tälläkin tavalla kaikki menee melko varmasti pieleen.

Lue lisää usein tehdyistä 9 klassisesta virheestä, jotta voit välttää ne asentaessasi ovea seuraavan kerran.

1. Mittausvirheet

Yllättävän monet ovet ja ikkunat eivät mahdukaan niihin aukkoihin, joihin ne on tilattu. Tämä johtuu yksinkertaisesti mittausvirheistä.

Muista, että karmin tulee olla 2,5–3 cm seinän aukkoa lyhyempi joka suuntaan. Näin saat 1,2–1,5 sentin sauman joka puolelle. Mittaa siis aukko ja vähennä siitä 2,5–3 cm joka suuntaan.

'Lisäksi ei kannata mitata vain yhdestä kohtaa joka suuntaan. Mittaa kolmesta eri kohdasta ja käytä lähtökohtana pienintä mittaustulosta. Mikäli aukko on esimerkiksi 1 cm kapeampi yläosasta kuin alhaalta, eristeelle ja saumalle ei jää tilaa, jos karmi sopii vain leveimpään kohtaan.

2. Väärät ruuvit

Tavallinen ruuvi voi vetää karmin nopeasti vinoon. Karmiruuvissa on sen sijaan kierteet ruuvinkannan alapuolelle asti, eikä se siksi kiristä karmia. Karmiruuveja käytetään tiilelle ja betonille, eikä tulppia tarvita.

3. Väärä karmin leveys

Jos karmin leveys vastaa seinän paksuutta, vältyt lisäämästä listoja tai pahimmassa tapauksessa leikkaamasta oviaukkoa liian leveäksi. Tarkista siksi, minkä levyisiä karmeja on saatavana.

Useista paikoista voi tilata karmeja erikoismitoilla, jos oman karmin mitat poikkeavat normimitoista. Vaihtoehtoisesti voit ostaa säädettävän flexkarmin.

4. Näkyvät ruuvit

Ruuvit ovat välttämättömiä karmin kiinnittämiseksi, mutta ei ole mitään syytä jättää niitä karmiin näkyvälle alueelle oven ollessa kiinni.

Kiinnitä ne taitelistaan niin, että suljettu ovi peittää ne. Tämä näyttää paljon paremmalta kuin näkyvät ruuvit, jotka peitetään muovisilla peitetulpilla.

5. Liian vähän eristettä

Älä säästä eristeessä. Karmin ja seinän väli täytetään mineraalivillalla. Voit ostaa juuri tätä tarkoitusta varten valmistettuja rullia tai vain leikata ohuita suikaleita itse.

Älä paina mineraalivillaa niin, että se painuu kasaan, sillä juuri materiaalissa oleva ilma toimii eristeenä.

6. Puutteellinen tuenta

Jokaisen ruuvin takana on oltava kiila tai puukappale, jotta karmi ei taivu sisäänpäin ja jää vinoksi. Ruuvit voivat myös työntää karmin ulos. Kummassakin tapauksessa oven ja karmin väliset raot ovat epätasaiset.

7. Väärä asennusjärjestys

Ruuvien asennusjärjestyksellä on väliä. Kun pohjakappale on tuettu vaakasuoraan, aloita asettamalla saranapuoli pystysuoraan ja ruuvaa se kiinni.

Kiinnitä sitten ovi saranoihin, kierrä vastepuoli tiukasti kiinni ja varmista, että oven ja karmin väliin jää rako joka puolelle.

8. Ei tukea

Pohjakappaleen (kynnyksen) alla on oltava tarpeeksi tukea (esimerkiksi välikappaleita), ettei se rikkoudu päälle astuttaessa. Muutoin kynnys narisee.

9. Vino tuenta

Pohjakappale (kynnys) on tuettava niin, että se on täysin vaakasuorassa. Muutoin karmi jää pysyvästi vinoon.

    Lisää samasta aiheesta Ovet