Mikä on karmin mitta?

Ikkunan ympärillä olevat eristeet poistetaan tarkkaa mittaamista varten.

Ikkunan ympärillä olevat eristeet poistetaan tarkkaa mittaamista varten.

Kysymys

Mikä on karmin mitta?

Vastaus

Karmin koko mitataan karmin ulkoreunasta ulkoreunaan.

Uuden ikkunan ostamisessa pitää ilmoittaa karmin mitta tai ikkuna-aukon koko. Voit ottaa karmin mitan vanhasta karmista, mutta suosittelemme ottamaan asian varman päälle ja varmistamaan asian toiseen kertaan. Vanha ikkuna on saattanut turvota sen verran, ettei siitä otettu mitta ole paras mahdollinen.

Mittaa ikkuna-aukon koko runkotolpasta runkotolppaan tai tiilen pinnasta vastapäiseen tiileen ja vähennä mitasta 1,5 senttiä molemmilta puolilta. Jos aukon mitat ovat 100x80 senttiä, sopiva karmin mitta on 97x77 senttiä.

Sekä aukon että karmin mitta on yleensä helppo mitata, mutta se voi olla vaikeaa etenkin puutaloissa, sillä karmin päällä olevat pielilaudat voivat haitata mittaamista.

Anna vanhojen ikkunoiden olla paikallaan niin kauan, että saat uudet ikkunat tontille asti. Ikkunoiden mittaamisessa ja valmistamisessa sattuu jatkuvasti vahinkoja, eivätkä uudet ikkunat sovi aina paikoilleen. Tärkeintä on, että puhut samaa kieltä ikkunan valmistajan kanssa. Virheitä sattuu eniten siksi, että toinen puhuu aukon ja toinen karmin mitasta.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Ikkunat