Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Maalaa ikkunat

ViIkkunoiden maalaamisessa on tärkeää tuntea niiden menneisyys. Väite voi kuulostaa turhalta haihattelulta, mutta asiassa on vinha perä, sillä ikkunat pitää maalata samanlaisella maalilla kuin aiemmin. Ellei maalin tyyppiä tiedetä, ikkunoiden kunnostaminen pitää aloittaa hiomalla vanha maali kokonaan pois.

Tämän talon ikkunat kunnostettiin viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Silloin ne hiottiin kokonaan ja käsiteltiin pohjustusöljyllä, oksalakalla ja kolmella kerroksella vaaleanharmaata alkydimaalia.

Etelänpuoleiset ikkunat kärsivät sateen lisäksi auringon paahteesta, joten ne oli aika maalata uudelleen. 1980-luvulla tehdyt puuikkunat ovat hyvässä kunnossa, ja ne pysyvät kunnossa pitkään säännöllisellä huoltomaalauksella.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tämän takia kannattaa omistaa kosteusmittari

Tee työt oikein alusta asti, jotta saat hyvän tuloksen

Ikkunoiden maalaaminen on työlästä, mutta kärsivällisyys palkitaan. Maalaaminen ei ole vaikeaa, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja huolellisuutta.

Voit ladata tältä sivulta artikkelin, jossa kerrotaan:

  • mitä työkaluja ikkunoiden maalaamiseen tarvitaan
  • miten käsittelet ja puhdistat ikkunat huolellisesti ennen maalaamista
  • miten maalaat ikkunat

HUOM! Tämä artikkeli on osa pakettia, johon olemme koonneet kaiken, mitä ulkona maalaamisesta pitää tietää. Voit ladata teeman täältä: Teema: Ulkona maalaaminen.