Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uusi kitti ikkunoihin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos olet joskus kokeillut ikkunoiden kittaamista, tiedät, miten hankalaa se on. Työ sujuu paljon helpommin, jos käytät perinteisen kitin ja lastan sijasta putkilossa myytävää kittausmassaa. Työ tehdään tavalliseen tapaan, mutta tällä menetelmällä kitin määrää on paljon helpompaa säädellä.

Ennen lasin asettamista paikalleen puitteen reunaan levitetään ohut viiru kittiä. Levitä sitä ikkunakehyksen kaikille reunoille. Muista myös kulmakohdat. Nyt voit asettaa lasin paikalleen ja painaa sen kevyesti kiinni kittiin. Lasi kiinnitetään niin sanotuilla lasitusnauloilla, jotka naputellaan varovasti paikalleen niin, että pää jää aivan vähän lasin päälle.

Pikku ruutuun riittää neljä ”lasitusnaulaa”. Lasituslanka on lovettu lyhyisiin pituisiin pätkiin. Siitä on helppo katkaista sopivan pituisia ”nauloja”. Leikkaa massaputkilon kärki sopivan levyiseksi tiivistystä varten. Aloita sitten yhdestä kulmasta.Levitä massaa rauhallisin, liukuvin liikkein, jotta kitti levittyy tasaisesti. Kitissä näkyvä nestemäinen aine on öljyä, jota puristuu ulos vasta-avatusta putkilosta.

Työstä koko reuna tasaisesti ja rauhallisesti niin, että kittiä levittyy kehyksen reunaan saakka. Lopputasoituksen voit tehdä kittausveitselläkin, mutta vaivattomimmin se sujuu tällaisella kittilastalla. Poista liika kitti vetämällä lastaa kehyksen reunaa pitkin. Näin syntyy tasainen ja siisti tiiviste, joka on napakasti kiinni sekä lasissa että kehyksessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin