Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rakenna ikkuna itse

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tässä ammattilainen näyttää, miten itse voi tehdä ikkunan, joka sopii käytettäväksi piharakennuksessa tai sisäovissa. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja samalla tukeva. Tällä tavalla kasattuna kulmat näyttävät siltä kuin ne olisi tehty tappiliitoksella.

Työ aloitetaan mittaamalla kaikki osat yhteen menoon, ja kun palat on sahattu, on jäljellä jää vain osien yhdistäminen. Ulkokehyksenä käytetään 10 x 38 mm:n mäntylistaa. Niitä tarvitaan 8 kappaletta, neljä sisä- ja neljä ulkokerrokseksi.

Keskimmäinen lista on 10 mm kapeampi. Tarvitaan siis neljä 10x 28 mm:n listaa. Nyt keskimmäinen lista pannaan työpöytää vasten. Sitten 10 x 28 mm:n listaan levitetään liimaa. Tämä lista tulee ulomman listan ulkoreunan kanssa kohdakkain. Kun lista on kunnolla paikallaan, se kiinnitetään 15 mm:n dyckert-nauloilla. Tässä käytetään naulapyssyä, mutta yhtä hyvin voit käyttää tavallisia pieniä dyckert-nauloja ja hakata ne paikalleen vasaralla. Kiinnitä kolme muuta listaa samalla tavalla.

Ensin liimalla ja sitten pienillä nauloilla. Nyt ensimmäiset kaksi kerrosta on kiinnitetty yhteen. Kapeamman listan ansiosta kehyksessä on nyt 10 mm:n reunus, jonka päälle lasin voi laskea. Ensin kehykseen kuitenkin kiinnitetään tarrapohjainen E-profiilinen ikkunatiiviste, jonka päällä lasi lepää.Nauhan leveys on 1 cm. Aseta se kohdakkain kehyksen keskireunan kanssa.

Tiivistenauha on asetettava tarkasti paikalleen. Leikkaa nauhan pää niin, että se osuu edellisen puolen nauhaan. Nyt lasin voi laskea paikalleen. Muista aina lasin käsittelyssä käyttää käsineitä, sillä reunat saattavat olla todella terävät. Laske lasi varovasti paikalleen. Nyt loput neljä listaa kiinnitetään tähän kerrosrakennelmaan. Ensin niihinkin liimataan tiivistenauha. Näin voit olla varma, että lasi pysyy varmasti paikallaan, eikä kolahda kehykseen. Nauha kiinnitetään huolellisesti listan reunaan. Huomaa, että nauha leikataan hiukan kehyksen reunaa lyhyemmäksi, jolloin se asettuu sopivasti lasia vasten.

Nämä neljä listaa kiinnitetään 3 x 25 mm:n ruuveilla. Silloin ne on helppo irrottaa, jos sattuu vahinko ja lasi rikkoutuu. Nyt kaikki neljä listaa ovat paikallaan, ja ikkuna on valmis. Tällä tavoin voit rakentaa ikkunat juuri sen kokoisiksi kuin haluat.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin