Verkko painetaan kiinni seinään sen jälkeen, kun pohjarappaus on tasoitettu. Rappaus peitetään seuraavana päivänä toisella, ohuella laastikerroksella.

Verkko painetaan kiinni seinään sen jälkeen, kun pohjarappaus on tasoitettu. Rappaus peitetään seuraavana päivänä toisella, ohuella laastikerroksella.

Se on loppu nyt. Upea, vastarapattu seinä ei enää koskaan halkea, eikä sokkelia tarvitse paikata joka kevät. Halkemilta voi suojautua uusilla, sitkeillä laastisekoituksilla ja lasikuidusta tehdyillä rappausverkoilla.

Verkko maksaa jonkin verran, ja sen käyttäminen on hieman tavallista laastia työläämpää. Verkotuslaasti on kehitetty vanhojen ja hauraiden tiilten sekä uusien, erittäin kovaksi poltettujen tiilten rappaamiseen.

Verkotuslaasti on myös hyvä apukeino tee se itse -miehelle. Ammattimuurari voi luottaa taitoihinsa, mutta aloitteleva rappari hyötyy tekniikasta myös tavallisissa kohteissa.

Laastissa ja verkossa on akryyliä sekä lasikuitua, mutta laastia käytetetään kuten perinteisiä rappauslaasteja. Laastin kovat ja sitkeät ainesosat varmistavat, että kosteus haihtuu seinästä nopeasti ja rappaus mukailee seinän muotoja.

Lataa koko juttu ja katso, miten verkotuslaastia ja lasikuituverkkoja käytetään.

NÄIHIN VOI KÄYTTÄÄ VERKOTUSLAASTIA

Uudet laastit ja verkko sopivat erilaisiin paikkoihin. Joihinkin ne ovat ainoa mahdollinen ratkaisu, mutta usein voit päättää itse, haluatko tehdä työn perinteisellä laastilla vai käyttää verkkoa.

Vanha tiiliseinä. Verkotuslaasti on hyvä ratkaisu, jos haluat päällystää vanhan tiiliseinän rappauksella. Suositellaan myös kokeneille rappareille.
Sokkelit. Yleensä sokkelin voi rapata tavallisella laastilla, mutta jos laasti halkeaa toistuvasti, verkkolaasti voi ratkaista ongelman.
Erittäin kovaksi poltetut tiilet. Uusien, kovaksi poltettujen tiilten rappaaminen voi olla vaikeaa. Fiksut laastit pysyvät kiinni myös niiden pinnassa.
Eristeen pintaan. Rakennuksen ulkoseinässä olevan mineraalivillan ja styroksin voi rapata verkkolaastilla.
VERKOTUSLAASTIA EI VOI KÄYTTÄÄ: Isoihin halkeamiin. Isot halkeamat pitää vahvistaa ennen korjausta. Verkotuslaasti sopii pienten halkeamien korjaamiseen.