Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puun öljyäminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Puurakenteiden öljyäminen kannattaa sekä sisällä että ulkona. Öljytty puu kestää pitempään, ei kärsi sienistä ja lahottajista ja on helpompi pitää puhtaana. Samalla puu saa takaisin alkuperäisen hehkunsa ja näyttää melkein uudelta. Sekin pidentää puun käyttöikää.

Perusteelliset esityöt ovat vahvan ja kestävän lopputuloksen edellytys. Pinta pitää puhdistaa liasta ja vanhasta öljystä ennen uuden öljyn levittämistä.

Perusteelliset esityöt ovat vahvan ja kestävän lopputuloksen edellytys. Pinta pitää puhdistaa liasta ja vanhasta öljystä ennen uuden öljyn levittämistä.

Terassin öljyäminen

1

Terassi pitää puhdistaa perusteellisesti ennen öljyämistä. Levitä puhdistus­ ainetta pehmeällä harjalla pariin kertaan, anna aineen vaikuttaa 10-15 minuuttia ja huuhtele se pois.

2

Huuhtele pesuaine pois vedellä ja harjalla tai käytä painepesuria, jonka päässä on terassipesuri. Se suojaa puun pintaa.

3

Terassi saa takaisin alkuperäisen värinsä, kun se puhdistetaan pohjia myöten. Terassin värin voi myös vaihtaa. Värillinen öljy suojaa lautoja paremmin uv­säteiltä kuin väritön öljy.

4

Jos käytät värillistä öljyä, muista sekoittaa se huolellisesti ennen levittämistä, sillä väriaineet painuvat pohjalle. Ellei öljyä sekoiteta, väriaine muodostaa pinnalle epätasaisia läiskiä.

5

Levitä öljyä pensselillä tai telalla, kun terassi on puhdas ja kuiva. Anna öljyn imeytyä jonkin aikaa ja pyyhi ylimääräinen öljy pois rätillä.

Lattian öljyäminen

1

Levitä puuöljy lattialle tavallisella telalla, kun pinta on puhdas ja kuiva. Käytä jatkovartta, jotta et joudu konttaamaan. Peruuta ovea kohti, jotta et joudu kävelemään öljytyn alueen yli.

2

Anna öljyn imeytyä noin 15 minuuttia ja kiillota ylimääräinen öljy pois. Voit käyttää siihen lattialuutua ja harjaa. Kiillota huolellisesti, jotta lattiaan ei jää kiiltäviä kohtia.

3

Todella ison lattian kiillottamiseen kannattaa vuokrata kiillotuskone. Se saa öljyn imeytymään tehokkaasti puuhun, ja lopputulos kestää pitempään.

Pihakalusteiden öljyäminen

1

Puhdista pihakalusteet aluksi puunpuhdistusaineella, jota myydään rauta- ja maalikaupoissa. Jos pinta on kovin kulunut, voit hioa sen hiomapaperilla ja hiomatuella

2

Huuhtele kalusteet hiomisen jälkeen puhtaalla vedellä ja anna niiden kuivua kokonaan. Jos puun syyt ovat nousseet pystyyn, hio pinta sileäksi ja harjaa tai imuroi pöly pois.

3

Levitä öljyä pensselillä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois varttitunnin päästä. Öljy voi kovettua ja muodostaa pinnalle rumia rasvaläikkiä, jotka lähtevät pois vain hiomapaperilla.

Keittiön pöytälevyn öljyäminen

Keittiön pöytälevyä pitää hoitaa siitä riippumatta, onko se kiveä vai puuta. Kivi-levyä hoidetaan kiviöljyllä tai silikoniöljyllä. Puulevyt öljytään pöytälevyöljyllä, joka on kehitetty pinnoille, joilla käsitellään elintarvikkeita.

Öljy levitetään kankaalla tai pensselillä ja pyyhitään pois, kun se on imeytynyt varttitunnin, ennen kuin öljy kovettuu.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Puun öljyäminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin