Japanilaisen liitoksen tekemiseen voi käyttää kaikkia puulajeja. Työtä kannattaa harjoitella pehmeällä puulla ennen kovaan puuhun siirtymistä.

Japanilaisen liitoksen tekemiseen voi käyttää kaikkia puulajeja. Työtä kannattaa harjoitella pehmeällä puulla ennen kovaan puuhun siirtymistä.

Kuka tahansa osaa ruuvata kaksi tolppaa yhteen, mutta tyylikkäiden puusepänliitosten tekeminen vaatii vuosien kokemuksen. Voit panna omat taitosi koetukselle ja yrittää tämän erittäin kestävän japanilaisen liitoksen tekemistä. Lujan ja tyylikkään liitoksen tekemiseen tarvitaan jonkin verran harjoitusta, mutta kun taidon oppii, liitos kestää koko loppuelämän.

Japanilaisen liitoksen salaisuus on äärimmäinen tarkkuus. Sahauslinjat pitää piirtää juuri oikeisiin paikkoihin ja irrotettavat osat on poistettava tarkasti merkkiviivojen keskilinjaa pitkin. Se onnistuu, kun linjat naarmutetaan terävällä veitsellä ennen sahaamista tai veistämistä.

Lue lisää: 4 siistiä ja helppoa puuliitosta

Lataa juttu ja katso, miten teet pomminvarman liitoksen

Liitoksen tekeminen voi tuntua aluksi ylivoimaisen vaikealta, mutta työ on helpompaa kuin voisi kuvitella. Tärkeintä on piirtää liitoksen kuviot mahdollisimman tarkasti. Harjoittele liitoksen tekemistä aluksi pehmeällä puulla kuten männyllä, ennen kuin yrität japanilaista liitosta kovalla ja eksoottisella puulajilla.

Jutussa näytetään vaihe vaiheelta, miten:

  • Piirrät kaavion
  • Sahaat osat irti oikein
  • Irrotat puunpalaset taltalla

Työn iloa!