SÄÄSTÄ AIKAA: Perusteellinen suojaaminen vie oman aikansa mutta nopeuttaa työskentelyä ja vähentää siivoamista.

SÄÄSTÄ AIKAA: Perusteellinen suojaaminen vie oman aikansa mutta nopeuttaa työskentelyä ja vähentää siivoamista.

Miten lattiat suojataan maalilta?

Yhden seinän maalaamiseen riittää kaistale suojapahvia. Jos huoneen kaikki seinät maalataan, lattia kannattaa suojata kokonaan, jotta maali ei leviä kengänpohjissa pitkin lattiaa. Huokoinen askeläänieriste on hyvä vaihtoehto, sillä se imee maalin sisäänsä.

Levitä lattialle aluksi pahvia tai muovia ja teippaa kaistaleiden saumat umpeen, jotta maali ei pääse lattiaan edes siinä tapauksessa, että askeläänieristeeseen tulee reikä.

Purkutöissä raskaat työkalut ja purettavat rakenteet voivat tehdä koloja lattiaan. Askeläänieriste ja pahvi eivät suojaa lattiaa painavien esineiden iskuilta. Suojaa lattiat 2–3 milliä paksuilla puukuitulevyillä ja teippaa ne kiinni.

Tärkeää suojaamisesta

Purkamisesta ja hiomisesta syntyvä hienojakoinen pöly ja spraymaali löytävät tiensä KAIKKIEN rakojen ja aukkojen läpi.

Pelkkä pintojen peittely ei riitä, vaan kaikki saumat pitää teipata huolellisesti umpeen. Muista tukkia myös oven ja lattian välinen rako ja teipata avaimenreikä umpeen.

Mitä perusteellisemmin pinnat suojataan, sitä vähemmän paikkoja pitää siivota jälkikäteen.

VINKKI: Pölyseinät ja maalaustilat

Ohuesta suojamuovista voi tehdä yksinkertaisen ja halvan maalaustilan teippaamalla muovikaistaleet yhteen. Muista suojata myös katto ja lattia. Maalaustilan rakentamiseen kannattaa käyttää paksua muovia, joka painaa noin 400 grammaa/m².

Suojamuovi estää pölyn leviämisen huoneesta toiseen. Oviaukot kannattaa peittää, kun seiniä puretaan ja hiotaan.