Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valitse oikea erikoismaali

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Rakennusmateriaalien huima tekninen kehitys näkyy myös maaleissa. Se tarkoittaa, että kaupoissa on paljon erilaisia erikoismaaleja, jotka ovat omiaan tiettyihin töihin.

Erikoismaalit

MIHIN ERIKOISMAALEJA KÄYTETÄÄN?

VAATIVIEN PINTOJEN MAALAAMISEEN Sekä ruostuneelle pihaportille, pitsauunille, lämpöpatterille että betonilattialle on omat erikoismaalinsa, jotka takaavat parhaan lopputuloksen.

TEHOSTEMAALAAMISEEN Tähän ryhmään kuuluu maaleja, joilla voi luoda erikoistehosteita kuten pimeässä hohtavia tai magneettisia pintoja.

MITEN SPRAYMAALIA KÄYTETÄÄN?

Spraymaali leviää kaikkein pienimpiinkin rakoihin. Se tarkoittaa, että ympäröivät pinnat pitää suojata erittäin huolellisesti, jos spraymaalia käytetään sisällä.

Maalattavan pinnan vierustat pitää suojata kaikkein tarkimmin. Esimerkiksi lämpöpatterien termostaatit kannattaa kääriä kokonaan muoviin (oikealla), mutta myös lattia ja seinät kannattaa peitellä perusteellisesti.

Älä sumuta kerralla liikaa maalia varsinkaan pystypinnoille. Lopputuloksesta tulee siisti ja tasainen, kun maalia levitetään kolmesta neljään ohutta kerrosta.

Voit sumuttaa seuraavan kerroksen heti, kun edellinen kerros on kuivunut. Ohut maalikerros kuivuu muutamassa minuutissa.

Tärkeää!

Kertakäyttöhengityssuojaimet (sekä venttiilillä toimivat että venttiilittömät) eivät suodata kemikaaleja, joten ne EIVÄT sovi spraymaalilla työskentelemiseen. Suosittelemme myrkyllisillä liuottimilla työskentelemiseen hengityssuojaimia, joissa on vaihdettava hiilisuodatin.

Lue lisää: Onko kallis maali hintansa arvoista?

ERILAISIA ERIKOISMAALEJA

PATTERIMAALI Patterit ja lämmitysputket pitää maalata maalilla, joka kestää noin 60 asteen lämpöä. Patterimaalia myydään sekä spray-pulloissa (400 ml) että erikokoisissa purkeissa.

METALLIMAALI Metallimaalia käytetään sekä sisä- että ulkotiloissa. Maalipurkin koko on yleensä 0,75 litraa. Metallimaalilla voi maalata myös ruostuneita pintoja, kunhan ne puhdistetaan ennen maalaamista.

KUUMAKESTOMAALI Sanotaan myös kirkaslakaksi. Sopii takkojen, grillien, kamiinoiden, pakoputkien ja moottorien maalaamiseen. Kestää jopa 800 asteen kuumuutta. Myydään 400 millilitran spraypulloissa.

EPOKSIMAALI Kaksikomponettinen epoksimaali sekoitetaan ennen käyttöä. Erittäin kova pinta sopii hyvin lattiaan. Tarttuu niin betoniin, puuhun, kiveen kuin laattoihinkin. Joitakin epoksimaaleja voi sävyttää.

KAAKELIMAALI Sopii liukkaiden keraamisten pintojen maalaamiseen. Tarttuu myös koviin kiviin ja muihin liukkaisiin materiaaleihin kuten marmoriin. Ei vaadi pohjamaalia. Eri värejä.

LIKAA HYLKIVÄ JULKISIVUMAALI Lika ei tartu kunnolla kiinni nanoteknologiaan perustuvaan julkisivumaaliin. Lisäksi pinta puhdistuu sateella tavallista helpommin. Maali sopii vain kivimateriaaleille.

TEHOSTEMAALIT

LIITUTAULUMAALI Liitutaulumaalilla voi maalata juuri sopivan kokoisen liitutaulun täsmälleen oikeaan paikkaan. Liitutaulun ei ole pakko olla musta, vaan maalin voi sävyttää satoihin eri sävyihin. Kaksi kerrosta riittää. Pakkauskoot yleensä noin 0,2 litraa ja noin 1 litra.

MAGNEETTIMAALI Kaksi tai kolme kerrosta magneettimaalia tekee seinästä magneettisen. Magneettimaalin päälle voi levittää tavallista seinämaalia ilman, että magneettisuus katoaa. Voidaan käyttää betoni-, tasoite-, kipsilevyja lastulevyalustoille.

HEIJASTAVA SPRAYMAALI Heijastava spraymaali saa kaiken hohtamaan pimeässä. Sillä voi maalata esimerkiksi osan pyörästä tai autokatoksen tolpan. Eri värejä, myydään 200 millilitran pulloissa.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Valitse oikea erikoismaali
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin