Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miten varmistan, ettei maali hilseile irti kiviseinästä?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maali levitetään seinälle telalla. Sitä pitää liikuttaa nopeasti, jotta maali ei kivety.

Maali levitetään seinälle telalla. Sitä pitää liikuttaa nopeasti, jotta maali ei kivety.

Kysymys:

Ostimme rapatun talon ja suunnittelemme sen maalaamista. Miten voin varmistaa, ettei maali hilseile irti muutamassa vuodessa?

Vastaus:

Rapattu pinta kannattaa maalata maalilla, joka ei muodosta kalvoa laastin pinnalle. Tavallinen maali voi näyttää aluksi hyvältä, mutta rakenteissa oleva kosteus tiivistyy sen taakse ja puskee maalin lopulta irti seinästä.

Niin ei käy, jos maalaat seinän diffuusioavoimella maalilla. Silikaattimaali ei muodosta pinnalle kalvoa vaan muodostaa kemiallisen siteen rappauksen kanssa samalla tavalla kuin vanhanaikainen kalkkimaali.

Himmeä maalipinta muistuttaa kalkittua seinää. Silikaattimaali ei haalistu auringossa, ja se puhdistuu itsestään sateella, kun pinnasta irtoaa pieniä palasia.

Kaupoissa on hyvä valikoima erivärisiä silikaattimaaleja, jotka sopivat sekä aiemmin maalatuille pinnoille että uudelle rappaukselle.

Ei mikään uusi keksintö:

Silikaattimaali keksittiin jo 1700-luvulla. Se on sekoitus väripigmenttejä ja lasia. Maali hylkii levää, ja sen voi maalata uudestaan 12 tunnin kuluttua. Maali kovettuu muuta-massa päivässä, kestää pitkään, ja sitä voi käyttää myös sisällä.

LUE LISÄÄ: 10 tavallista maalausvirhettä – näin vältät ne

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin