Struktuurimaalin rypyläisen pinnan voi hioa pois karkealla hiomapaperilla.

Struktuurimaalin rypyläisen pinnan voi hioa pois karkealla hiomapaperilla.

Struktuurimaaliseinät olivat joitakin vuosia sitten sisustusmuodin aallonharjalla. Rypyläpintojen suosio on kuitenkin hiipunut, ja tasaiset pinnat ovat taas trendikkäitä. Jos haluat eroon kotisi struktuurimaalipinnoista, älä epäröi vaan tartu toimeen! Voit tehdä seinistäsi jälleen sileät.

Testasimme tätä juttua varten viisi hyvin erilaista tasoitusmenetelmää. Kokeilimme kipsilevyjä, hiertopinnoitetta, hiekkatasoitetta, tasoitetapettia ja struktuurimaalin hiomista. Menetelmien vaikeusaste ja hinta sekä työn kesto ja jälki vaihtelivat, mutta kaikki tekivät seinästä tasaisen.

Valitse tasoitustapa sen mukaan, millaista lopputulosta havittelet. Harkitse myös, kuinka paljon aikaa ja rahaa haluat käyttää seiniesi tasoittamiseen.

LUE LISÄÄ: Helppo ja tehokas varsihiomakone

Hitaita ja nopeita menetelmiä

Tasoitetapetti voi olle paras tapa tasoittaa seinät, jos talon muissa seinissä on lasikuitutapetti. Tasoitetapetti on kuitenkin hidas ja työläs vaihtoehto. Myös hiekkatasoitus ja seinän hiominen vievät paljon aikaa. Molemmat menetelmät ovat kuitenkin varsin edullisia.

Struktuurimaaliseinän voi tasoittaa myös hiertopinnoitteella, mutta sen levittäminen ja hiertäminen vie enemmän aikaa.

Testasimme menetelmiä kipsilevyseinään, jossa oli struktuurimaalipinta. Tältä sivulta ladattavassa jutussa kerrotaan lisää eri menetelmien hyödyistä ja haitoista. Kerromme myös, mikä menetelmä oli mielestämme kaikkein paras.